Керівництво ТЦК має сидіти в тюрмі — правозахисник

Працівники ТЦК та їх керівники, які порушують закон та права українців, мають отримати до 15 років позбавлення волі.

Едуард Багіров
Едуард Багіров

Про це під час ефіру заявив правозахисник Едуард Багіров.

«Працівники ТЦК порушують кримінальний кодекс України. Зокрема, вони перевищують свої повноваження, коли затримують громадян на вулиці. Крім того, працівники ТЦК своїми діями шкодять авторитету та іміджу ЗСУ. В ТЦК порушують не тільки українське законодавство, а і міжнародні норми права. Тому після перемоги України майже всіх працівників ТЦК, які брали участь у ганебних діях, треба притягати до кримінальної відповідальності», — каже правозахисник.

За його словами, за залякування людей працівниками ТЦК і прокурорами, треба саджати в тюрму.

«Те, що ми бачимо, що ми фіксуємо на камеру, має мати правові наслідки. Начальники ТЦК зі всіх областей, які надавати своїм працівникам злочинні доручення або накази, зокрема бити людей, ламати їм кістки, викрадати українців на вулицях, мають сидіти в тюрмі. Адже вони своїми діями порушують декілька статей Кримінального кодексу та Конституцію, викрадаючи людей з вулиці. За це кожен учасник ТЦК має отримати до 15 років позбавлення волі», — підкреслює правозахисник.

За його словами, якщо до людини підійшли невідомі, та хочуть її відвести у невідомому напрямку, треба давати опір. Однак, якщо це працівники поліції, то їм треба за вимогою надати документи та відповідати на питання.

«Якщо ж працівники ТЦК зупинять та будуть використовувати свою силу, то людина може у відповідь використовувати свою фізичну силу. Людина має себе захищати. А люди, які це бачать не мають стояти осторонь. Адже не можна хапати людей на вулицях та бити, відбираючи в них здоров’я. Це незаконно, так не гірше ніж рашисти», — резюмує Е. Багіров.