У ГУР розкрили деталі знищення російського великого ракетного катера «Ивановец»

Деталі знищення великого ракетного катера «Ивановец» Чорноморського флоту рф розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов.

У ГУР розкрили деталі знищення російського великого ракетного катера “Ивановец”
У ГУР розкрили деталі знищення російського великого ракетного катера “Ивановец”

Українська операція із застосуванням ударних надводних дронів була здійснена у ніч з 31 січня на 1 лютого 2024 року.

Безпілотними апаратами керували бійці спецпідрозділу Group 13 Головного управління розвідки.

За словами Буданова, під час спецоперації було здійснено шість прямих влучень морськими надводними безпілотниками в корпус ракетного катера, який перебував у Чорному морі на рейді біля озера Донузлав на заході окупованого Криму.

Корабель окупантів був атакований морськими дронами українського виробництва Magura V5.

За словами Кирила Буданова, внаслідок отриманих пошкоджень катер «Ивановец» проєкту 12411 перекинувся на корму і затонув.

«Внаслідок пошкодження корабель перекинувся на корму і затонув. За попередніми даними, пошуково-рятувальна операція супротивника не мала успіху», — сказав він.

Начальник ГУР також зазначив, що за попередніми даними, пошуково-рятувальна операція, яку проводив супротивник, не мала успіху.

Зазначимо, що штатний екіпаж великого ракетного катера проєкту 12411 складається з 40 осіб.

На опублікованих кадрах Головне управління розвідки показало, як після влучання одного з дронів кілька наступних поцілили в одне й те саме місце, значно розширивши пробоїну в борту.

Відео закінчується тим, що російський ракетний катер «Ивановец» тоне кормою, при цьому його носова частина ще видніється над водою.