Нова система закупівель продуктів для ЗСУ: чи будуть знову яйця по 17 гривень?

Захід хоче взяти під контроль скажених чиновників — корупціонерів, однак нова система закупівель під вивіскою НАТО може стати черговою схемою.

Нова система закупівель продуктів для ЗСУ запрацює в Міноборони
Нова система закупівель продуктів для ЗСУ запрацює в Міноборони

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

" У Міноборони кажуть, що запровадили нову систему закупівель продуктів для ЗСУ. Однак, думаю, що це вводить в оману суспільство. Адже досі до відповідальності не було притягнуто ексміністра оборони Резнікова та його поплічників, які збагатилися коштом ЗСУ. Чому досі про це не каже президент, ексголовнокомандуючий Залужний чи головнокомандувач Сирський. Крім того, хлопці на передовій зараз залишилися без зброї і про це також треба казати", — каже правозахисник.

Також він підкреслив, що скоріш за все, Захід хоче взяти під контроль скажених чиновників — корупціонерів, яких ніхто не може зупинити.

«Тому Міноборони було змушено сказати, що запроваджує нову систему закупівель. Однак нову систему також треба контролювати. Адже поки зло не покаране, воно буде продовжувати розповсюджуватися. В яких формах, побачимо далі. Однак його треба зупинити. А всіх інших посадовців притягнути до відповідальності, щоб у всіх інших не було бажання створювати чергові брудні схеми, прикриваючись стандартами НАТО. Це може бути ширмою. А в Міноборони користуватимуться демпінгом або іншими схемами зі штучного зниження цін», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України запроваджує нову систему закупівель продуктів для ЗСУ відповідно до стандартів НАТО, щоби усунути корупційні ризики, повідомляє пресслужба Міноборони.
У відомстві зазначили, що до травня 2023 року постачальники могли напередодні тендеру встановлювали занижену вартість на весь набір харчування, що дозволяло виграти тендер.