Заява нардепа, що треба покарати дітей ухилянтів порушує Конституцію — адвокат

За заяву нардепа Вадима Івченка, що діти ухилянтів не мають права навчатися у ВИШах, в нього треба відібрати мандат.

Вадим Івченко заявив, що мобілізація не може бути добровільною
Вадим Івченко заявив, що мобілізація не може бути добровільною

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«На жаль, немає відповідальності за те, що нардепи несуть у залі парламенту. Однак є відповідальність, якщо такі заяви були зроблені по за стінами парламенту. Тому такого депутата теоретично можна притягати до відповідальності. Наприклад, за державну зраду. Адже такі заяви направлені на корить рф. Тоді в кремлі буде ще більше аргументів, щодо нелегітимності та нелюдського поводження народних депутатів з громадянами України», — каже адвокат.

За його словами, тут немає чого коментувати з юридичної точки зору.

«Все що сказав нардеп — порушує права людини та Конституцію. Не думаю, що буде прийнято такий законопроєкт. Бо за більше нагадує хайп для того, щоб суспільство не сприймало державну владу. Однак надалі подібні заяви нардепів матимуть продовження. Тобто партія повинна його просто вигнати для того, щоб він не паплюжив парламент та державу та відібрати мандат», — резюмує Р. Кравець.

Нагадаємо, що Івчеко в коментарі ЗМІ розповів про намір влади відмовляти у послугах, якщо громадяни будуть уникати мобілізації. Нардеп вважає, що не правильно позбавляти людину можливості користуватися своїми грошима, правильніше буде не дозволити навчатися її дітям. Також Вадим Івченко заявив, що мобілізація не може бути добровільною