Канада передасть Україні 800 безпілотних комплексів SkyRanger R70

У межах військової допомоги уряд Канади передасть Україні більше 800 багатоцільових безпілотних літальних комплексів SkyRanger R70.

Канада передасть Україні 800 безпілотних комплексів SkyRanger R70
Канада передасть Україні 800 безпілотних комплексів SkyRanger R70

Про це заявив канадський міністр оборони Білл Блер.

Більше 800 безпілотних комплексів SkyRanger R70 загальною вартістю 95 мільйонів доларів США будуть передані українським військовим для захисту від російської агресії.

Передача дронів фінансується за рахунок військової допомоги Україні розміром 500 мільйонів доларів США, про яку прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив під час свого візиту до Києва в червні 2023 року.

SkyRanger R70

SkyRanger R70 — це багатоцільовий безпілотний комплекс, розроблений компанією Teledyne FLIR.

До його складу входять мультироторні безпілотники вертикального злету і посадки, що можуть виконувати розвідувальні та логістичні функції.

Виробник заявляє, що бортовий комп’ютер здатен автоматично захоплювати цілі на відстані до 5 км та ідентифікувати до 10 рухомих об’єктів одночасно.

Дрони SkyRanger R70 мають каркас із вуглецевого волокна та магнію. Вони можуть працювати на висоті до 4500 метрів над рівнем моря, витримують тривалий вітер 65 км/год, а також пориви до 90 км/год.

Вони здатні нести корисне навантаження до 3,5 кг, що дає можливість використовувати безпілотну платформу, окрім розвідки, ще й як засіб доставки вантажів або ж для скидання боєприпасів.

У повідомленні зазначається, що безпілотники будуть обладнані камерами з тепловізійним каналом для виявлення теплоконтрастних цілей та роботи у темну пору доби.