Що буде, якщо рф підірве ядерну зброю у космосі — відповідь експерта

Якщо рф виведе ядерну зброю у космос і використає її, то людство може бути відкинуте на кілька століть назад.

Що буде, якщо рф підірве ядерну зброю у космосі 
Що буде, якщо рф підірве ядерну зброю у космосі 

Про це під час ефіру заявив ексвійськовий, підприємець Іван Пєтухов.

«Останнім часом почали згадувати за космічну ядерну зброю. Зокрема, представники США заявили, що рф готується вивести у космос ядерну зброю. Тут варто почати з історії питання, а потім розглянути те чим вона відрізняється від звичайної ядерної зброї. З відкритих джерел відомо щодо операція „Argus“, це серія малопотужних космічних ядерних вибухів, проведених у США в 1958 році над південною частиною Атлантичного океану. Мета цього експерименту полягала у дослідженні можливості знешкодження радянських ядерних ракет з їхнього шляху до мети. У 1962 році Сполучені Штати підірвали боєголовку потужністю 1,4 мегатонни на висоті 400 км над островом Джонстон у Тихому океані. Люди аж до Австралії та Нової Зеландії стали свідками вибуху, коли на нічному небі з’явилося червоне полярне сяйво. Жителі Гавайських островів, які знаходяться всього в 800 милях від острова, відчули яскравий спалах, за яким сталося зелене небо та зникнення сотень вуличних ліхтарів. Тобто повигоряло все, де були дроти. Однак тоді не було стільки супутників тому шкода була мінімальною. Людство не постраждало. Адже не було вибухової хвилі. Також не відбулося радіоактивного зараження», — каже І. Пєтухов.

Також підприємець нагадав, що радянський союз провів Операцію «К» — кодова назва серії висотних ядерних вибухів, проведених в срср в районі полігону Сари-Шаган (Казахстан) в період з 27 жовтня 1961 по 11 листопада 1962 року.

«Постраждала електроніка. Якщо рф захоче це повторити, то не будуть працювати супутники у всьому світі та інші пристрої, де є дроти. Тобто якщо ядерну зброю підірвуть над Європою, то постраждає пів московії. Дуже великий об’єм територій буде накритий. В радянському союзі тому і будували техніку на мікролампах, бо транзистори та мікросхеми згоряють відразу, а мікролампи — ні. Однак зараз всі використовують дешеву китайську електроніку. Зокрема, і в БЛПА, і у штучному інтелекті. Тому під загрозою може опинитися весь світ», — зазначає підприємець.

На його думку, якщо рф зараз виведе потужну ядерну зброю у космос та використає її, то людство може бути відкинуте на кілька століть назад.

«У разі використання рфією ядерної зброї, Сполучені штати та й інші країни, що володіють ядерною зброєю, так само натиснуть на „червону кнопку“ і світ зануриться в ядерну зиму. Переможців не буде…», — резюмує І. Пєтухов.