Україна стала заручником розбірок між республіканцями та демократами — політтехнолог

Захід виявився не готовим до війни з рф. І поки в США готуються до виборів, в ЄС вже починається протверезіння еліт.

Микола Волгов
Микола Волгов

Про це під час ефіру заявив політтехнолог Микола Волгов.

«Цивілізований Захід виявився не готовим до глобального конфлікту. Через нестачу снарядів там починають розконсервовувати виробництво. А росія, яка співпрацює з режимами, що готуються до війни, має перевагу у зброї. Зокрема, завдяки КНДР. В рф, після президентських виборів, відбудеться чергова мобілізація та закручування гайок. Для них 2024 рік має стати роком прориву і вони будуть докладати для цього максимум зусиль. рф буде йти у Ва-банк, а для нас це питання вистояти. Для Заходу — це перебудова та повернення до реальності. Зокрема, це питання закінчення виборчої компанії в США. Саме від результатів якої буде залежати, хто прийде, хто стане президентом та яка стане політика. Наше завдання вистояти та зберігати людський ресурс», — каже М. Волгов.

Він підкреслив, що зараз США перестають бути гравцем на міжнародній арені до якого ми звикли — глобальний лідер, який диктує свої умови. Зараз ми бачимо, що політика США стала більш дріб’язковою.

«В Вашингтоні сконцентрувалися на питанні збору голосів. Тому Україна стала заручником розбірок між республіканцями та демократами. Навіть між певними групами всередині республіканської партії. Зрушень по українському питанню ми не маємо, тому що такі правила гри в американській політиці. Однак кожен день та час очікування — сплачується літрами крові українських воїнів. Однак саме така позиція США та заяви кандидата в президента США Трампа, змусили Європу „очухатися“. Вони розуміють, що США не буде тримати над ними парасольку. А Європа виявилася до цього неготова. Однак там розуміють, що війна завтра може прийти і на їх подвір’я. Тому в ЄС починається протверезіння еліт, але це ще потрібно донести до виборців. Адже можна уявити, яка інертність середнє статичного ситого буржуа в Європі. Однак в ЄС почали прокидатися та думати про власний європейський Альянс, або навіть регіональні. Вони розуміють, що допомога Україні не дозволить прийти війні на їх територію. Однак Захід боїться вступати у прямий конфлікт з рф», — підкреслює В. Волгов.

Він підкреслив, що рф зараз максимально вкладається у підтримку ліво — та праворадикальних сил по всій Європі.

«Зараз у Європі йде глобальна дискусія — безпека, або соціальна сфера. А рф хоче поляризувати європейське суспільство. Тобто рф хоче створити конфлікт між ультраправими та ультралівими. Тому питання міграції, соціальних програм та євро скептицизму починає виринати. Однак в Європі мають зрозуміти, хочеш миру — готуйся до війни», — каже експерт.

Він нагадав, що в Україні війна триває 10 років, однак чомусь тільки зараз стало гостре питання про необхідність снарядів, набоїв та іншої зброї.

«Цим потрібно було займатися ще 10 років тому. А зараз півень смажений клюнув туди, куди потрібно було. Адже у нас не було політики держави забезпечити власні збройні сили всім необхідним, коли окупована велика частина країни. Коли ми зможемо допомагати собі, то і захід більш охоче буде це робити. Це вже не буде позиція просити допомоги з простягнутою рукою. Це питання співпраці, спільного виробництва та інвестицій у оборонний сектор», — резюмує експерт.