Рада хоче заборонити Телеграм, бо нардепи бояться втратити владу — адвокат

Новий голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, який прийшов замість Шуфрича, своїми заяви про блокування телеграму, продовжує знищувати свободу слова в Україні.

Рада хоче заборонити Телеграм, бо нардепи бояться втратити владу
Рада хоче заборонити Телеграм, бо нардепи бояться втратити владу

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Відбувається дивна ситуація. Після того, як журналісти пройшли у парламент, вони чомусь замість розвитку свободи слова, почали навпаки закручувати ЗМІ гайки. Зокрема, закон про ЗМІ я вважаю взагалі — це десять кроків назад. В частині саме свободи слова. Насправді своїми заявами Юрчишин, який прийшов замість Шуфрича, продовжує знищувати свободу слова в Україні. Адже, коли говорять, що треба заборонити будь-які майданчики, на яких можна вільно висловити свою думку, та віддати їх під контроль влади, свідчить, що нардепи бояться критики та альтернативних думок», — каже Р. Кравець.

На його думку, все це свідчить про побудову тоталітарної країни всередині України.

«А всі представники так званого громадського сектора, які так себе називають, допомагають владі розбудовувати тоталітарну країну. Таку ж саму, як Китай, КНДР чи рф. Однак в росії не вдалося заблокувати Телеграм. Тому навряд чи це вдасться зробити в Україні. Особи, які виступають за заборону Телеграму, просто бояться втратити владу. Тобто втратити можливість отримувати кошти нічого для цього не роблячи», — каже Р. Кравець.

Нагадаємо, що 28 лютого Комітет Верховної Ради з питань свободи слова провів круглий стіл, на якому, зокрема, учасники висловили переконання, що необхідно шукати шляхи для заборони діяльності Telegram в Україні.