Черговий удар по малому бізнесу — експерт про військовий збір для ФОП

Новий законопроєкт, який має передбачити додаткові надходження у державний бюджет, зокрема за рахунок введення військового збору для приватних підприємців, в черговий раз вдарить по ФОПам.

Данило Гетманцев
Данило Гетманцев

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Це дуже недоречно і виглядає, як шкідництво з боку Гетьманцева, який хоче завдати шкоди національній економіці. Адже він був правою рукою у Раді російського шпигуна Сівковича. Тому не дивно, чому він вдається до таких шкідницьких дій. У Гетьманцева тільки одне бажання — знищити малий бізнес та ліквідувати ФОПи. Хоча найбільші прибутки та приховування доходів, якраз відбувається збоку великого капіталу. Зокрема, зернотрейдерів, які вивозять з України непереробне зерно на мільярди доларів, а потім більша частина валютного виторгу не повертається до України та осідає у офшорних рахунках. Хоча саме там осідають приховані мільярди, яких не вистачає держбюджету під час війни. Тому виникає думка, що це навмисна шкідницька політика, щоб завдати шкоди нашій державі. Однак чому на це не звертає увагу Офіс Президента та тримають у своєму оточенні шкідників — незрозуміло. Тобто новий законопроєкт, який має передбачити додаткові надходження у державний бюджет, зокрема за рахунок введення військового збору для приватних підприємців, в черговий раз вдарить по ФОПам», — каже експерт.

За його словами, влада замість того, щоб примусити великий капітал повертати гроші з офшорів, чесно працювати та оптимізувати податки, великим капіталом не займаються.

«Однак винищує залишки малого бізнеса, який залишився в Україні та відчайдушно намагається вижити під час війни», — резюмує експерт.