З’явилося відео знищення корабля рф Сергей Котов

Головне управління розвідки Міноборони України показало відео знищення російського патрульного корабля «Сергей Котов» у Чорному морі.

Сергей Котов
Сергей Котов

Ураження ворожого корабля відбулося у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Внаслідок удару групи українських морських безпілотників у ніч на 5 березня російський патрульний корабель проєкту 22160 «Сергей Котов» зі складу Чорноморського флоту рф був знищений.

Цю операцію здійснив спецпідрозділ ГУР МО України «Group 13» у співпраці з Військово-морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Для знищення ворожого корабля біля берегів тимчасово окупованого Криму були задіяні українські ударні морські дрони Magura V5.

На опублікованому відео, знятому з надводного безпілотника, зафіксовано, як кілька дронів почергово атакують «Сергея Котова» у правий та лівий борти, а також у корму.

Судячи з кадрів, більшість влучань морських дронів припали у правий борт. Потужність вибухів свідчить про те, що російський корабель проєкту 22160 зазнав значних пошкоджень, що і призвело до його знищення. Доля екіпажу невідома.