В Україні знищуються батальйони ТРО в той час, коли ми відступаємо на фронті — Шишкін

Дрони влучають в житлові будинки в Одесі, а у нас чомусь знищуються батальйони тероборони та ППО.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«При цьому дрони влучають в житлові будинки, як це відбулося в Одесі. А чи ви створили батальйони ППО, щоб прикрити Одесу? Де ж ППО через систему тероборони, щоб збивати дрони зенітними установками? Чому батальйони розпускаються? Адже батальйони тероборони прикривають наші системи ППО. Чому в Одесі не прикрита система ППО? Саме тому маємо такі наслідки», — каже В. Шишкін.

Також він підкреслив, що в нас руйнується фронт. Адже ЗСУ відступають.

«Ми здали Солідар, здали Бахмут, тепер здали Авдіївку. Ми відступаємо. При такій ситуації москалі скоро до Дніпра добіжать. Нам треба говорити не про майбутнє, про те, як зараз забезпечити фронт. Зокрема про багі, РЕП… чи ставите ви перед собою організацію збереження фронту від відступу?», — резюмує В. Шишкін.

Також він розкритикував підхід влади, щодо вирішення конфлікту з українським зерном на кордонах з Польщею.

«Народ у фейсбуці пише, а чому наші політики не говорять, чиє це зерно, що на кордоні з Україною розсипали поляки. Однак чиє б воно не було, це великий гріх перед Богом. Адже це жито — життя. Однак ніхто не каже, чиє це зерно в розумінні власності. Трейдерське чи фермерське? Нагадаю, що ми ще влітку 2022 року ми пропонували поставити хрест на так званому зерновому коридору Ердогана та путіна. Замість цього перед ООН треба було поставити питання, щоб Україні дали дозвіл на військовий супровід НАТО наших караванів. Адже в басейні Чорного моря є три країни НАТО: Туреччина, Румунія, Болгарія. Однак „ідіоти“, які сидять в МЗС, чомусь не можуть цього запропонувати ООН», — резюмує В. Шишкін.