Британія закупить для України понад 10 тисяч дронів

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс під час візиту до Києва оголосив про виділення 325 мільйонів фунтів на закупівлю понад 10 тисяч дронів для ЗСУ.

Британія закупить для України понад 10 тисяч дронів
Британія закупить для України понад 10 тисяч дронів

Під час свого третього візиту до України у супроводі голови Генерального штабу Збройних сил Британії адмірала Тоні Радакіна, Шаппс зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умєровим.

Шаппс заявив, що Британія виділяє 325 мільйонів фунтів стерлінгів, це на 125 мільйонів більше за оголошену раніше суму, для постачання понад 10 тисяч дронів.

Серед яких більшість — FPV-дрони, 1000 ударних безпілотників, а також розвідувальні та морські дрони.

«Мілітарний» 18 лютого повідомляв, що Велика Британія разом з країнами-партнерами, зокрема Сполученими Штатами, працюють над створенням автономних дронів для України, які можуть працювати в режимі рою.

Західні військові, які розробляють цю технологію, вважають, що вона може дозволити Збройним Силам України придушити росіян на їхніх позиціях.

Також нещодавно повідомлялося, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що західні союзники протягом 2024 року планують поставити Україні мільйон безпілотників.