рф розглядає мешканців Придністров’я як гарматне м’ясо проти України і Молдови — Шишкін

росіяни вбивають українців, як політичну націю, незалежно хто це за етносом — молдовани, росіяни, українці, євреї чи гагаузи.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

2У Придністров’ї треба проводити інформаційну політику про наслідки війни в Україні. Зокрема, що з Донбасом зробили московити. Адже на Авдіївському та Бахмутському напрямку були не лише війська росії, але й піхотні корпуси, які створені з українських громадян, які присягнули москві. Їх просто кидають «на убой», тому що москалі не можуть їх обладнати належним чином. Адже це потрібно буде передавати через Молодову або Україну. Саме тому путін рвався вийти до Одеси з виходом до Придністров’я з наступним захопленням Молдови. Про ці небезпеки потрібно говорити населенню Придністров’я. Зокрема, що вони будуть таким же гарматним м’ясом, як наші «донбасята», — каже В. Шишкін.

На його думку, Україна повинна активно підтримувати прозахідного кандидата в Президенти Молдови.

«Ми вже бачимо до чого привів повний нейтралітет до відношенню до Угорщини та Словаччини. Туди прийшли промосковські сили, які допомагають росії ліквідовувати українську незалежність та впроваджувати геноцид. Це стосується і Папи Римського. Адже московити вбивають українців, як політичну націю. Росіяни вбивають українців, як політичну націю, незалежно хто це за етносом — молдовани, росіяни, українці, євреї чи гагаузи та всіх інших, хто є громадянами України. рф потрібно кудись пересилити людей з Сибіру. Всіх тих, хто буде тікати від Китаю. Думаю, що Китай вже стратегічно визначився з Сибіром», — підкреслює В. Шишкін.

За його словами, завдяки міжнародному праву, ми не можемо оголосити війну росії. Адже тоді Україна буде вважатися агресором.

«Тому норма нашої Конституції про оголошення стану війни є мертвою, бо вона конфрактує з міжнародним правом», — резюмує В. Шишкін.