рф вводить у бій резерви, щоб посилити наступ — ISW

Війська рф, які ведуть наступ у східних районах України, ймовірно, вводять у бій оперативні та тактичні резерви.

рф вводить у бій резерви, щоб посилити наступ
рф вводить у бій резерви, щоб посилити наступ

Про це у своєму зведенні пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Таким чином російські війська намагаються зберегти темп атак і, можливо, зробити його ще інтенсивнішим, вважають експерти.

Автори зведення цитують українського військового експерта Костянтина Машовця, за словами якого значна частина цих резервів була призначена для розвитку успіху у разі передбачуваного прориву армії рф, проте такого прориву не сталося.

За словами Машовця, російські військові відправляють резерви у бій біля міст Лиман та Бахмут, а також на заході та південному заході Донецької області. У такий спосіб вони намагаються не дати українським військам стабілізувати лінію фронту.

Експерти ISW зазначають, що армія РФ має резерви для посилення наступу, але їх не буде достатньо, щоб проламати значний пролом в українській обороні. Як сказано у зведенні, протягом війни армія РФ завойовувала нову територію лише повільно та поступально.

«російські сили поки не продемонстрували здатності проводити успішні механізовані маневри, щоб швидко захоплювати великі ділянки території», — вважають експерти ISW.

Проте, на думку авторів зведення, ризик серйозного прориву армії рф у довгостроковій перспективі може зрости у разі, якщо Україна й надалі не вчасно отримуватиме військову допомогу від країн Заходу.


Джерело: ISW