рф збирає резерв для наступу — ISW

російське військове командування, схоже, формує резерви, здатні проводити широкомасштабні механізовані штурми українських оборонних ліній і досягати оперативно значущих успіхів, якщо вони будуть повністю екіпіровані і належним чином підготовлені.

рф збирає резерв для наступу
рф збирає резерв для наступу

російські «потужні стратегічні резерви» теоретично можуть бути здатні виконувати роль сил першого ешелону, сил проникнення або експлуатаційних сил другого ешелону, здатних проводити широкомасштабні механізовані штурми українських оборонних ліній і досягати оперативно значущих успіхів, якщо вони будуть повністю екіпіровані і належним чином підготовлені. Однак, за прогнозами ISW, росія не створить стратегічний резерв, здатний виконувати такі функції", — йдеться в аналізі.

Аналітики зазначають, що з відкритих джерел незрозуміло, який саме «стратегічний резерв» формує росія.

При цьому, говориться у звіті ISW, відомі російські кадрові та матеріальні обмеження дозволяють припустити, що росія, швидше за все, не буде використовувати ці «стратегічні резерви» як згуртоване формування для участі в бойових діях в Україні, а натомість використовуватиме їх як резерв «робочої сили» для поповнення втрат на лінії фронту.

«Формування додаткових резервів, ймовірно, дозволить російським військовим компенсувати втрати в Україні без значної оперативної паузи між поточними локальними наступальними діями росії цієї весни і очікуваним наступом росії влітку 2024 року, якого, за попередніми оцінками ISW, російські війська намагаються уникнути», — говориться у звіті ISW.


Джерело: ISW