У Львові на відомого бізнесмена скоїли замах, підірвавши авто: подробиці (відео)

Довічне позбавлення волі отримав організатор угруповання, члени якого скоїли замах на відомого львівського бізнесмена.

Засуджені мали підірвати авто, в якому рухався бізнесмен
Засуджені мали підірвати авто, в якому рухався бізнесмен

Спланував вбивство львівського бізнесмена мешканець Львова зі зв’язками у кримінальних колах. Виконання цього злочину доручив двом чоловікам. За успішну «роботу» вони мали отримали більше ніж два мільйони гривень.

Засуджені мали підірвати авто, в якому рухався бізнесмен, а за необхідності застосувати вогнепальну зброю. Під час скоєння злочину фігуранти прорахувались та передчасно підірвали вибухові пристрої, закладені під дорожнє полотно.

В результаті було підірвано авто охоронців. Зрозумівши свою помилку спільники розстріляли авто та вбили трьох охоронців, а четвертому вдалось врятуватися. Бізнесмен, який був об’єктом кілерів, їхав позаду в іншій машині. Саме це і врятувало йому життя.

Колегією Шевченківського районного суду м. Львова (перша інстанція) винесено вирок по цій справі. Організатора та двох виконавців визнано винними.

Організатора засуджено до довічного позбавлення волі, двох інших учасників угруповання — до 15 років ув’язнення. До набрання вироком законної сили вони перебуватимуть під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні та супроводження процесу розгляду справи по суті здійснювали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції, оперативники управління карного розшуку та слідчі слідчого управління ГУНП у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Подія сталася 29 серпня 2016 року на автодорозі поблизу селища Старе Село.