Нацгвардійці показали знищення росіян під Тернами

Батальйон «Донбас» та бійці «Азову» показали результати російських атак та знищену техніку окупантів на Лиманському напрямку.

Нацгвардійці показали знищення росіян під Тернами
Нацгвардійці показали знищення росіян під Тернами

Кадри наслідків бою оприлюднили в мережі.

Батальйон «Донбас» 18-ї Словʼянської бригади Національної гвардії відбив штурм окупантів, що наступали у напрямку села Терни на Донеччині.

Група аеророзвідки підрозділу показала знищену техніку та піхоту, зокрема, БМП-3 та дві БМП-2, а також більше дюжини загиблих окупантів.

Бійці розповіли, що після бою окупанти стягнули в одне місце більшу частину вбитих для евакуації.

Разом із батальйоном на цьому напрямку активно ведуть бої воїни 12 бригади «Азов» НГУ, знищуючи техніку та піхоту за допомогою дронів.

В «Азові» розповіли, що бої не припиняються навіть у темну пору доби, показавши ліквідацію російських військових, що намагаються діяти під покровом ночі.

Крім того, операторам роти ударних безпілотників вдалося знищити ворожу БМП-2 разом із піхотою, що їхала зверху на броні.

Наразі село Терни фактично знищене російською авіацією та артилерією, однак його околиці залишаються важливим стратегічним пунктом в обороні українських сил, що простяглася лінією Терни—Ямполівка—Зарічне—Діброва.

Для штурму українських позицій росіяни залучають масовані штурми із застосуванням великих груп піхоти, а також бронетехніку та авіацію. Зокрема, на напрямку окупанти активно застосовують керовані авіабомби.

Застосовуючи увесь свій арсенал та підтягуючи резерви, російські військові прагнуть витіснити українських військових із плацдарму річки Жеребець та просунутися в напрямку Лиману.

Наразі цю ділянку фронту, окрім названих вище підрозділів Національної Гвардії, також боронять частини 95-ї десантно-штурмової, а також 60, 63 та 93-ї механізованих бригад.