Бойові дії ведуться вже на межі Часового Яру — голова МВА

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб.

Бойові дії ведуться вже на межі Часового Яру — голова МВА

Про це заявив голова Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі ЗМІ.

«У Часовому Ярі та у всій Часовоярській громаді залишається 682 особи… Це звичайні люди, мешканці громади, які залишилися, не дивлячись на військові дії, які безпосередньо фактично вже йдуть на кордоні нашого міста», — сказав він.

За словами голови МВА, здебільшого у місті залишилися люди похилого віку.

Як зазначив Чаус, евакуація місцевих жителів розпочалася ще на початку повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року і триває досі. При цьому евакуацію сповільнилася майже до нульових показників. Зокрема, за останній тиждень з Часового Яру ніхто не виїхав.

Попри те, що, за даними Bild, окупаційні війська рф форсували канал Сіверський Донець — Донбас і просунулися з півдня, атакуючи східну околицю міста, населений пункт перебуває під повним контролем ЗСУ, каже Сергій Чаус

Українські військові повідомляють, що росіяни серйозно посилили штурми на Бахмутському напрямку. Окупанти зосередилися на місті Часів Яр, яке відкриває шлях на Краматорську агломерацію.

За словами головнокомандувача ЗСУ, окупаційним військам наказали захопити Часів Яр до сакральної для росіян дати — 9 травня. Але у ЗСУ впевнені, що загарбникам не вдасться це.

Саме місто Часів Яр постійно перебуває під обстрілами, там зафіксовані масштабні руйнування.


Джерело: BILD