Чому насправді Зеленський призначив Залужного послом Британії — відповів експерт

Президент Володимир Зеленський звільнив В. Залужного та призначив його послом у Великій Британії, бо вирішив його усунути, як конкурента.

Володимир Зеленський та Валерій Залужний
Володимир Зеленський та Валерій Залужний

Про це в коментарі i-ua.tvзаявив політолог Ігор Рейтович.

«Те, що Залужний їде працювати послом, не означає, що він буде відірваний від політичних процесів в Україні. Навпаки це для нього може стати хорошою школою, щоб отримати відповідний досвід. Потім Залужний за бажанням може повернутися та спробувати себе в політиці. Багато залежатиме від того, яким послом він буде. Однак Україна точно від цього не програє, бо він відома у світі фігура, і зможе домовлятися за допомогу для нашої країни. В найближчі пару тижнів ми зрозуміємо. Залужний буде весільним генералом, чи реальним послом. Тобто він буде займатися якимись питаннями, а президент буде реагувати на його дзвінки, чи він просто туди приїде і буде „торгувати обличчям“, а всіма питаннями буде займатися керівник апарату посольства. Тільки тоді можна буде зробити висновки про його політичну кар’єру», — каже політолог.

На його думку, призначення В. Залужного послом Британії є очікуваним кроком від Офісу Президента (ОП).

«Адже в ОП хочуть подалі відправити Залужного. І їм поки що це вдалося зробити. Адже у Зеленського є об’єктивний страх, що Залужний після завершення війни може піти в політику та легко зробити чинного президента на виборах. Це видно і по відкритим і по закритим рейтингам, що така проблема існує. Є і другий момент. Зеленський був незадоволений тим, що відбувалося на полі бою. Він хотів змінити ситуацію. Тому коли Зеленський прибрав Залужного, йому тепер треба відправити його подалі, щоб не виникали питання, а навіщо ви його прибирали, адже ситуація на фронті не змінилася. А Залужний та інші люди казали правильні речі. Тому наразі верховний головнокомандувач буде винен в тому, що ті чи інші речі будуть відбуватися на полі бою. Тому Зеленський хоче відправити Залужного та інших генералів якомога далі», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного з військової служби та призначив його послом у Великій Британії