Зміни в уряді і не тільки: навіщо Блінкен насправді приїхав до Києва

Державний секретар США Ентоні Блінкен приїхав до України, щоб показати підтримку з боку Вашингтону, щодо «гарантій безпеки», а також обговорити оновлення українського уряду.

Ентоні Блінкен та Володимир Зеленський
Ентоні Блінкен та Володимир Зеленський

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Візит Блінкена може зачепити внутрішню політику. Зокрема, це стосується оновлення українського уряду, бо очевидно, що з цього питання можуть проводитися консультації та проводяться. Адже весь цивільний блок України наразі фінансується нашими партнерами. Зокрема, Вашингтон. Плюс ми знаходимося на фініші угоди у сфері співробітництва з США. Тому візит Блінкена відбувся після четвертого раунду перемовин з цієї теми. Саме це свідчить, що ми знаходимося на фінальній стадії, щодо підписання цієї угоди», — каже політолог.

За його словами, візит Блінкена йде на піднятій ноті з точки зору прийнятого закону про допомогу Україні у розмірі 60 млрд дол. від США.

«Візит був спланований. Іде комунікація, щодо синхронізації дій. Наприклад, по китайському вектору. Ми бачимо, як США зараз активно запроваджують ці санкції проти Китаю в частині електромобілем та сонячних панелей й інших продуктів. Тому є бажання синхронізації такої політики разом з Києвом. Загалом візит Блінкена триватиме два дні. А це демонструє, що США залишаються нашим ключовим партнером», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що пакет військової допомоги, який раніше узгодили в Конгресі США, незабаром прибуде до України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.