Мають бронювати інженерів, а не працівників Glovo та Favbet — експерт

В Україні уже третій рік повномасштабної війни не можуть визначити, яка галузь дійсно є пріоритетною, що не сприяє обороноздатності країни.

Мають бронювати інженерів, а не працівників Glovo та Favbet 
Мають бронювати інженерів, а не працівників Glovo та Favbet 

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Має працювати оборонна промисловість. Невже працівників Glovo та букмекери Favbet — це критична інфраструктура? Також ми бачимо, що бронюють працівників цирку, громадських організацій та грантоїдів з іноземних підприємств. Однак чи є вони працівниками критичної інфраструктури необхідної для оборони? На жаль у нас уже третій рік повномасштабної війни не можуть визначити, яка галузь дійсно є пріоритетною. Хоча має бути зрозуміло, що це оборонна галузь та звичайний сектор економіки», — каже А. Павловський.

На його думку, треба запитати у Мінекономіки, чим воно керується, коли визначає критерії для бронювання від мобілізації.

«Те, що зараз відбувається — дивні критерії та способи відбору, які не сприяють обороноздатності. Нам треба в першу чергу бронювати інженерів, технологів та робітників, що залучені у промисловості. Бо підходи, які відбуваються зараз є дуже дивними», -резюмує А. Павловський.

Також, на його думку, модель економічного бронювання має брати до уваги показники роботи підприємства, а не оклади працівників.

Нагадаємо, що перший віцепрем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко скасовує наказ про бронювання працівників Glovo, Favbet Tech та інші через суспільний резонанс.