ЗСУ завдали ракетного удару по об’єкту окупантів біля Луганська

Вранці у понеділок, 20 травня, на околицях тимчасово окупованого Луганська пролунали потужні вибухи.

ЗСУ завдали ракетного удару по об’єкту окупантів біля Луганська

У соцмережах та телеграм-каналах очевидці публікують відео пожежі, яка сталася після імовірного ракетного удару по військовому об’єкту російських загарбників.

Найімовірніше, був уражений склад боєприпасів, який розташований у селищі Ювілейне, що біля Луганська.

Про це може свідчити значна кількість диму світлого кольору, що притаманно горінню пороху чи твердого ракетного палива, які є основою для метальних артилерійських снарядів та двигунів реактивних снарядів до РСЗВ «Град» чи «Ураган», що активно застосовують окупанти у війні проти України.

Селище Ювілейне розташоване майже за 80 кілометрів від лінії фронту. Начальник Луганської ОВА Артем Лисогор зауважив, що до 2014 року в цьому районі працювала академія внутрішніх справ, приміщення якої потім використовували окупанти.

Відео з соцмереж свідчать, що росіяни намагалися збити ракети: поблизу тимчасово окупованого Луганська працювала ворожа ППО.

російські пропагандисти заявляють, що удару могли завдати крилатими авіаційними ракетами SCALP EG або Storm Shadow, які надані ЗСУ в межах міжнародної військової допомоги.

Цими ракетами вже не раз завдавали ударів по російських військових об’єктах на території тимчасово окупованого Луганська.

Так у квітні Повітряні Сили ЗСУ ліквідували командира 59-ї бригади управління ЗС рф під час ракетного удару по російській базі у Луганську.