Політолог розповів, коли рф виведе війська з України

Це може статися у серпні або вересні 2025 року. Адже рф виснажиться морально, а також в результаті палацового перевороту.

володимир путін
володимир путін

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«США вже неодноразово заявляли, що ведеться війна виснаження. Тобто коли росія втомиться воювати. Дійсно в України немає такої кількості ресурсів, щоб воювати з росією на рівних. Тому Україна не зможе піти на штурм москви. Адже рф велика країна з набагато більшою кількістю населення та ресурсом. Тому українська армія немає можливості для того, щоб завершити війну захопленням столиці та підписанням капітуляції держави, яка програла. Тому наразі допомога від США надається рівно стільки, щоб росія не змогла перемогти Україну», — каже В. Воля.

На його думку, більшої допомоги Захід не може нам надати, тому що це означатиме втягнення західних країн партнерів у війну.

«Поки що Захід лише допомагає Україні стримувати росію та виснажувалася у боях на нашій території. Для путіна три роки безуспішних боїв після виникнення лінії фронту — означає поразку путінської війни та путінської стратегії війни проти України. Тому має бути виснаження рф, щоб вона втомилася, побачивши багаторічну безрезультатність своїх величезних вкладень у війну. Це і буде шляхом для поразки росії», — зазначає політолог.

Він підкреслив, що наразі Україна дуже мало отримує військової допомоги, щоб ефективно стримувати рф. Однак саме в цьому полягає американська стратегія.

«Саме тому Україна має самостійно виробляти зброю, щоб не залежати від Заходу», — каже В. Воля.

На його думку, США продовжить свою стратегію — виснажувати росію на полях бою впродовж років.

«Скільки це буде років, поки невідомо. Однак головна ціль США, щоб російське керівництво побачило — скільки воно не вкладало ресурсів у спроби захопити більше територій України, буде марним. А війна, яка зупинилася, по суті, не приносить стратегічних результатів росії та є синонімом поразки», — зазначає політолог.

На його думку, повернення окупованих територій буде після того, як рф виснажиться та капітулює.

«Можливо, якісь території вдасться повернути військовим шляхом. Однак війна не завершиться, навіть, якщо припустити, що ЗСУ вийшли на кордони 1991 року. Адже у рф будуть ресурси. Також поки в рф при владі буде це керівництво, воно буде далі продовжувати війну. А вихід на кордони 1991 року не означатиме, що українська територія є захищеною від російських ударів. Також це не означає, що на звільнені території прийдуть інвестиції та почнеться повноцінне відновлення. Тому перемога рф полягає в тому, щоб росія виснажилася у війні та капітулювала. Це може статися у серпні або вересні 2025 року. Тому що рф виснажиться морально. Адже якщо буде видно, що всі спроби рф захопити більше територій України, виявляться марними, то це буде означати поразку рф у війні. Тоді не можна виключати палацових переворотів, які можуть привести людей до влади, які вирішать змінити стратегію та відмовитися від окупованих територій», — резюмує В. Воля.

Нагадаємо, що США продовжать надавати Україні військову допомогу до моменту, коли росія виведе свої війська. Про це заявив заступник постійного представника США в ООН Роберт Вуд під час засідання Ради Безпеки ООН.