Чому путін заговорив про перемовини — відповів експерт

Президент рф володимир путін хоче зірвати Саміт Миру у Швейцарії.

Чому путін заговорив про перемовини
Чому путін заговорив про перемовини

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«путін хоче показати міжнародній спільноті, що він ніколи не був проти перемовин та ніколи від них не відмовлялися. Однак українська сторона чомусь має сприйняти нинішні реалії. Це класичний меседж, який дублюється путіним та лавровим й низкою їх працівників. Чому це сказано конкретно зараз — бо путін та його оточення будь що намагається зірвати саміт миру. Зокрема, максимально зменшити кількість учасників цього саміту. Він намагається показати, що відповідний Захід у Швейцарії не буде мати жодного результату.», — каже І. Чаленко.

Він підкреслив, що шлях до перемовин може бути різним.

«Однак зрозуміло, що будь-яка війна завершується перемовинами. Про це заявив секретар РНБО О. Литвиненко. Ми розуміємо, що шлях до перемовин може бути різним. Або ж Україна виходить з підготовленою позицією, щодо проведення глобального саміту миру з напрацюваннями з міжнародною спільнотою. Або ж другий шлях, який нам хочуть нав’язати — варіант китайського бачення завершення війни, коли за рахунок України будуть намагатися владнати ситуацію. Адже буде розмито поняття, хто агресор, а хто жертва. На це Україна не піде», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Reuters пише, що в. путін готовий припинити війну в Україні шляхом переговорів, які визнають нинішні лінії фронту.