Україна отримає новий танк, який збиватиме ракети та дрони

Німецька збройний концерн Rheinmetall планує передати Україні новий танк. Він буде працювати як протиповітряна оборона та може збивати ракети й дрони.

макет майбутнього танку
макет майбутнього танку

У компанії пояснили, що за основу для нової машини візьмуть танк Leopard 1, на корпус якого встановлять найсучаснішу зенітну систему Skyranger — вона може протистояти загрозам на коротких дистанціях. Йдеться про безпілотники та артилерію, які найчастіше використовують на передовій.

Керівник відділу наземних систем Rheinmetall Бйорн Бернхард заявив, що у компанії є багато основних бойових танків Leopard 1, які можна було б переобладнати.

Основне озброєння Skyranger включає 35-мм автоматичну гармату Oerlikon Revolver Gun, здатну вести вогонь з високою скорострільністю і точністю — це дозволить забезпечити збільшений боєкомплект до 35-мм гармати та ракет і кращу прохідність по бездоріжжю.

Крім того, на танк можна встановити додаткове обладнання, яке може використовуватись для виявлення та супроводження цілей. Така військова техніка дозволить посилити обороноздатність України.