Гетманцев забиває останній цвях в домовину України — підприємець про підвищення податків

Нардеп від Слуги народу Данило Гетманцев заявами про збільшення податків забиває останній цвях в домовину України.

Гетманцев забиває останній цвях в домовину України 
Гетманцев забиває останній цвях в домовину України 

Про це в коментарі заявив підприємець Сергій Доротич.

«Нагадаю, що наприкінці лютого Гетманцев у себе на сторінці в фейсбук писав, що треба терміново здаватися та домовлятися з росіянами. Потім він всі пости видалив та вибачився. Сказав, що помилився, бо український народ найкращий. А що стосується підвищення податків, то це красномовно характеризує Гетманцева. Вважаю його диверсантом», — каже С. Доротич.

За його словами, можна обійтися без підвищення податків для ФОПів та збільшення ПДВ.

«Найпростіший варіант — економія бюджету. Скільки друшляк водою не наповнюй, все одно його до країв водою не наповнити. Тому треба зменшувати видатки на утримання державного апарату. Зокрема, таких щурів, як Гетманцев. У нас чомусь всі забули, що тільки офіційно в Європу виїхало 7 млн. Ще близько 3- 5 млн громадян залишилися на окупованих територіях. Тобто з 40 млн ми втратили близько 12 млн, а може й 15 млн. Це третина. А наскільки у нас зменшився державний апарат? Він не скоротився жодним чином. Його треба зменшувати на третину, а то й може вдвічі. Нам не потрібна така велика кількість чиновників, бо влада в умовах воєнного стану зосереджена в одних руках — у президента. Саме він несе всю відповідальність за прийняті рішення», — каже С. Доротич.

На його думку, треба максимально зменшувати всі видатки. Зокрема, закривати всі непотрібні державні програми, щодо бруківок та бігових доріжок.

«Той, хто зараз закликає підіймати податки, хоче смерті Україні та українському народові. В умовах, коли бізнес чудом виживає, мобілізується найнятий персонал, прилітає, немає світла, говорити про підвищення податків для бізнесу та нації — диверсія чистої води. Навпаки світова практика показує, що у світові війни, катастрофи підприємців звільняли від оподаткування. Головне, щоб держава існувала і щоб оббіг грошей. Підвищення податків — це тінізація та згортання бізнесу, посилення міграційних процесів для українського капіталу. Тобто це останні цвяхи в домовину України. Це робить Гетманцев. Тому треба скасувати податки в частині на додану вартість. В такому випадку всі товари та послуги, які продаються з ПДВ будуть дешевше на 15%. Значить українці зможуть більше купувати. Якщо ми будемо дивитися, як живе сита Європа, то ми її ніколи не наздоженемо. В Румунії, щоб наздогнати Польщу, запроваджувалися спрощені системи, а коли люди ставали багатшими, їх поступово зменшували. Тому зараз в Україні мають бути мінімальні податки. Все решти від лихого», — резюмує С. Доротич.

Нагадаємо, що пропозицій щодо підвищення податків, зокрема військового збору, очікують від уряду найближчим часом. З огляду на ситуацію, вони будуть радикальними

Про це в коментарі в кулуарах парламенту сказав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманце