Політолог прокоментував розміщення американських інструкторів в Україні

США можуть змінити свою думку протягом певного часу щодо залучення своїх інструкторів в Україні.

Пентагон намагається отримати дозвіл направляти в Україну підрядників
Пентагон намагається отримати дозвіл направляти в Україну підрядників

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«З боку Білого дому є офіційна позиція, що сьогодні США не мають права відправляти інструкторів на територію України. Очевидно, що певним рубіконом може стати вашингтонський саміт Альянсу в липні, де в широкому колі в рамках НАТО буде обговорена тема залучення інструкторів. Не виключаю, що офіційна позиція США може змінитися. Однак політично доцільно станом на зараз стояти на позиції відсутності таких планів. Адже ця тема використовується у внутрішньоамериканській електроальній боротьбі. Тим паче, що будуть відбуватися дебати між Трампом та Байденом. Тому не виключаю, що ця тема з'явилася прицілом навіть не на Україну, а на дебати, які будуть між двома кандидатами у президенти», — каже І. Чаленко.

При цьому політолог не виключає, що США можуть змінити свою думку протягом певного часу щодо залучення інструкторів в Україні.

«Якщо змінюється думка всередині Альянсу та США, щодо необхідності розміщення американський військ, можливо за проханням Києва така опція може бути реалізована», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що адміністрація президента США наближається до зняття фактичної заборони на розгортання американських підрядників в Україні.

Американський телеканал CNN із посиланням на поінформованих посадовців повідомив, що це має допомогти українським військовим обслуговувати і ремонтувати надані США системи озброєнь