Аналітик розповів, чому Україні забороняють бити західною зброєю по тилу рф

Удари українським озброєнням співпадають з дозволом заходу бити по росії.

Аналітик розповів, чому Україні забороняють бити західною зброєю по тилу рф
Аналітик розповів, чому Україні забороняють бити західною зброєю по тилу рф

Про це в коментарі заявив аналітик Олександр Палій.

" Є відчуття, що війна підходить до більш гарячої фази. І в атмосфері відчувається, що ескалація неодмінно станеться. Аналізуючи кроки росії, ми можемо приблизно зрозуміти, що відбувається. Відбулася ганебна атака на Охматдит та клініку Ісіда. А яка реакція союзників на це? Рішуча чи дуже квола? Очевидно, що ми не бачили ніякої рішучості на саміті НАТО. Союзники не дозволили бити в глиб рф та не пообіцяли негайно надати винищувачі F 16. Замість цього вони включили гойдалку — то можна бити по рф, а потім не — ні", — каже О. Палій.

Проте на його думку, це не означає що наші союзники бояться рф.

«Справа зовсім в іншому. Пишеться книга світової історії. І на Заході не виглядати тими, хто напав на росію першим. Адже удари західною зброєю по території рф, стане приводом сказати, що таким чином НАТО напало на росію через Україну. Перший крок має зробити світове зло. Тобто рашка рано чи пізно має відкрити другий фронт. І скоріш за все це відбудеться в Європі, а наші союзники очікують цього моменту. Саме тоді будуть надані дозволи бити по рф. А до цього часу ми будемо мати дуже повільні кроки.

До речі, Генасамблея ООН підтримала резолюцію про безпеку ядерних об'єктів України. Однак, 60 країн утрималися від голосування, серед яких Китай, Бразилія, ПАР, Індія, Саудівська Аравія, Іран, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан та Узбекистан. Можливе йде боротьба за думку цих країн. Не виправдовую Захід, але він змушений маневрувати та чекати. Адже навіть дитячі жертви для нього виявилися недостатнім аргументом", — зазначає аналітик.

На його думку, удари українським озброєнням співпадають з дозволом заходу бити по рф.

«Цей час очевидно настане не раніше вересня жовтня, або ж коли росія здійснить гібридну атаку на Європу», — резюмує О. Палій.