Дрони атакували аеродром у Морозовську та НПЗ в Туапсе (відео)

Рано-вранці 22 липня ударні дрони атакували російський військовий аеродром у Морозовську Ростовської області та нафтопереробний завод у Туапсе Краснодарського краю.

Дрони атакували аеродром у Морозовську та НПЗ в Туапсе
Дрони атакували аеродром у Морозовську та НПЗ в Туапсе

У мережі публікують відео від очевидців, на яких зафіксовано проліт безпілотників та пожежі, що сталися після атаки.

На одному з відео від місцевих видно, як удосвіта два безпілотники один за одним летять над містом Морозовськ, після чого лунають потужні вибухи.

У телеграм-каналі Astra стверджують, що дрони атакували військовий аеродром, що розташований поряд із містом.

Згодом у мережі опублікували кадри, як після вибухів над Морозовськом здійнявся стовп диму. Очевидці заявили про пожежу на аеродромі. Подробиць про руйнування поки що немає.

Зі свого боку, губернатор Васілій Голубєв заявив, що на півночі Ростовської області російська ППО нібито «придушила і знищила» 47 безпілотників. Унаслідок «падіння уламків» на кількох ділянках сталося займання «сухої трави», яке нібито вже загасили.

російський військовий аеродром «Морозовськ» не вперше уражають ударні дрони. На ньому базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк 1-ї гвардійської змішаної авіаційної дивізії військово-повітряних сил рф. Звідти злітають фронтові бомбардувальники Су-34, а також винищувачі Су-30 та Су-35, які Росія використовує для завдання авіаударів по Україні.

Також у ніч на понеділок, 22 липня, ударні безпілотники атакували нафтопереробний завод у російському місті Туапсе Краснодарського краю.

Перші вибухи біля НПЗ пролунали після третьої години ночі. Глава Туапсинського району Сєргєй Бойко заявив, що російська протиповітряна оборона нібито перехопила вісім ударних БПЛА.