Чи буде для України Гарріс на посаді президента США краще за Трампа, відповів політолог

Поки важко прогнозувати, який новий лідер Білого дому буде кращим для України, тобто Камала Гарріс або Дональд Трамп.

Камала Гарріс або Дональд Трамп
Камала Гарріс або Дональд Трамп

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віталій Кулик.

«Не треба робити передчасних висновків з заяв Трампа. Адже те, що говорить Трамп і те, що він робить — різні речі. Тому не варто зачаровуватися, щоб потім не розчаруватися. Тому публікації у ЗМІ, що проти рф будуть введені жорсткі санкції, якщо Трамп очолить Білий Дім — під великим питанням. Крім того, є Венс, який говорить про територіальні поступки України рф. Також є ряд інших політиків у Республіканській партії, які озвучують далеко не дружні ідеї для України. Тому очікувати, що Трамп виконає кроки, про які пишуть журналісти, я би не став», — зазначає політолог.

За його словами, треба зачекати, хто стане на чолі адміністрації Трампа та буде визначати політику Білого Дому. Хто буде готувати аналітику, і хто буде консультантом та радником.

«Вже з цього треба виходити та робити прогнози. На цей час у мене скептичне ставлення до адміністрації Трампа», — вважає політолог.

На його думку, важко прогнозувати, який лідер Білого дому буде кращим для України, тобто Гарріс або Трамп.

«Вибір мають зробити американці. Вони обирають з точки зору лідера з урахуванням національних інтересів. Ми маємо це прийняти. Україна може працювати і з Трампом, якщо знайти до нього ключики. Тому б не відкидав взаємодії з Трампом, якщо він переможе. Чи буде Гарріс кращою для України не знаю. Якщо продовжиться політика, яка була за часів Байдена, то тоді не маю завищених очікувань від Гарріс. Адже вона діятиме у рамках політичної сили. Тому почекаємо», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Майк Помпео, колишній посадовець адміністрації Дональда Трампа, вважає, що президентство Джо Байдена «залишило Україну без засобів для перемоги». А Трамп нібито міг би «відновити мир завдяки силі».

Про це йдеться в матеріалі, який Помпео написав для Wall Street Journal разом з американським лобістом та політичним оглядачем CNN Девідом Урбаном.