В Україні наплодили цілу касту корумпованих грантоїдів — Суддя КСУ

Однак Україна — одна з основ європейської цивілізації, а не бананова республіка.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду України (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«Для того, щоб українців не відправляли до європейських судів, треба, щоб наші суди добре працювали. А для цього треба правильно обирати чесну політичну владу, а не ту, яка під себе робить судову реформу, як це зробив експрезидент Порошенко. До речі, у нас багато реформ робилося на західні грантові кошти. Наразі в Україні наплодили цілу касту корумпованих грантоїдів, яких імплементують до органів влади», — каже В. Шишкін.

На його думку, іноземні посли не мають права ігнорувати Конституцію України.

«Їх прямий обов’язок виконувати наше законодавство, а не підривати його. Наприклад, якщо б Мексика вимагала б від США змінити одну з їх статей Конституції… На це мені представниця влади США відповіла, а як це так? А те, що США втручаються і намагаються змінити українську Конституцію, то це чомусь допустимо. А де ж логіка?», — зазначає В. Шишкін.

На його думку, з західними партнерами треба говорити рівнозначно. Зокрема, що Україна — одна з основ європейської цивілізації, а не бананова республіка.

«Коли з нами говорили у 1993- 199 році з позиції диктатора, щодо ядерного роззброєння, то це вже все пройшло. Ми всі показали, що ми маленька, але дуже горда держава, яка не здала Київ за три дні. Ми сьогодні, хоч і відступаємо на Донеччині, але ведемо бої під Курськом. Однак відступаємо, через ядерне роззброєння. Тому ми надалі маємо бити по території рф. Зокрема по НПЗ. Адже Україна ніколи не здасться, як це робила УПА, яка воювала на три фронти. Тому із західними партнерами треба говорити з гонором», — резюмує В. Шишкін.