В країні розплодилася армія чинуш, яка сортує українців — експерт

А чи можна довіяти міністру, який за весь період займання своєї посади не виконує Конституцію, щодо державних стандартів та гарантій.

В країні розплодилася армія чинуш
В країні розплодилася армія чинуш

Про це i-ua.tv заявив фахівець з ринку праці і трудових відносин Сергій Кондрюк.

«Міністерка соцполітики вже півроку має бути у відставці разом зі своїм очільником уряду Шмигалем. Адже, якби відбулися вибори до Ради, то Шмигаль 100% не залишився би прем’єром і всіх міністрів, передусім міністерку соцполітики було б відправлено у відставку. Слід зауважити, що Жолнович вважає себе царицею соцполітики, хоча вона лише примножує мантри нардепки Третякової щодо комерціалізації соцполітики та соцзахисту ветеранів», — зазначає С. Кондрюк.

На його думку, в Україні розплодилася армія чинуш, яка сортує українців.

«Це давно мало викликати огиду та супротив. А чи можна довіяти міністру, який за весь період займання своєї посади не виконує Конституцію, щодо державних стандартів та гарантій? Оксана Жолнович продовжує напів приховувати грошові розміри прожиткового мінімуму для певних категорій населення, що вимагає відповідний закон. Наразі прожитковий мінімум, мінімальна пенсія та зарплата є критично заниженими і такими що суперечать Конституції. Крім того, Мінсоцполітики не виконує рішення ЄСПЛ стосовно пенсійних виплат різних категорій населення, що несумісна з такою посадою, як Мінсоцполітики», —

Він наголосив, що міністерка Жолнович не виступила проти рішення Кабміну, щодо фальсифікації у бюджеті та бюджетній декларації грошового розміру прожиткового мінімуму та зарплати й їх знецінення протягом трьох років",-резюмує С. Кондрюк.