Справа голови Антимонопольного комітету України Кириленка — кругова порука — правозахисник

Справа голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка, якого відпустили під заставу у розмірі 30 млн гривень, є круговою порукою.

Павло Кириленко на судовому засіданні
Павло Кириленко на судовому засіданні

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Заява, що родина Кириленка заробила на малині понад 50 млн — безглуздя. А чому це голову Антимонопольного комітету України випустили під заставу 30 млн, а не 50 млн? І куди підуть ці кошти з застави? Щодо нерухомості, чому не накладено арешт на всю нерухомість і що з цієї нерухомістю, досі невідомо. Тому все це свідчить про кругову поруку з якою потрібно боротися. А для цього треба доносити всю інформацію до суспільства. Без достовірної інформації у суспільстві не можуть зрозуміти, хто ж їх грабує. Вважаю, що Кириленко привласнив гроші, які не потрапили до бюджету. А бюджетні гроші розподіляються між ТРО та громадянами. А негідники при владі займаються пограбуванням. А потім віддадуть 30 млн, а 24 покладуть у кишеню. Гарний бізнес», — зазначає правозахисник.

На його думку, бюджетні гроші чомусь розподіляються серед невідомих суб’єктів.

«Саме вони і є круговою порукою. Нагадаю, що під час свого виступу перша особа в державі заявила, що член його команди під час наступу на столицю вбивав чеченців. Він хоч зрозумів, що сам сказав? Дійсно в місті було затримано 168 ДРГ, але ми досі не знаємо хто це. Окрема тема, як себе поводила перша особа в державі. Склалося враження, що він як маленька дитина, яку образили, коли йому поставили запитання про Татарова. Але ж журналісти лише доносить інформацію суспільству. Тому треба не ображатися на питання, а сказати, так це чи ні. Тому вважаю, що в ОП є кругова порука з метою розкрадання наших грошей», — каже правозахисник.

За його словами, багато захисників, які отримали поранення та родини загиблих воїнів досі не отримали грошову допомогу.

«Хлопці без ніг, кінцівок не можуть отримати протезування. Вони звертаються до мене, щоб я допоміг поставити протези. Як це називається. Чому Офіс Президент досі за 2,5 роки не надав відповідь, куди поділися всі гроші на ЗСУ. При ексміністрі оборони Резнікові вкрадено понад 40 млрд, при новому міністрі обороні зникли 36 млрд. Невже в ОП не знають про це? Тому виникає підозра, що вони розподіляють гроші між собою», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що Кириленко за даними слідства період з 2020 до 2023 року, став власником:

21 об’єкту нерухомого майна;

люксового автомобіля.

Водночас різниця між вартістю вищезгаданого майна, а також фінансовим станом Кириленка і його дружини становила 56, 2 мільйони гривень.

Зазначається, що родина голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка «заробила» 300 тисяч доларів США на продажі малини.

Зокрема, такою версією голова АМКУ виправдовував наявність непояснюваних 56 млн статків (включно з сімома квартирами загальною площею понад 700 м.кв.)