З таким військово-політичним керівництвом, ми війну не виграємо ніколи — експерт

Тобто чи поміняємо ми голову уряду Дениса Шмигаля, міністра фінансів або Данила Гетьманцева на іншого співробітника Володимира Сівковича не грає ролі. Адже, якщо ми не міняємо військово- політичне керівництво держави, яке сьогодні бездіє, бо не робить те, що необхідно, ми цю війну не виграємо.

Віктор Жердицький, Володимир Тетерук та Віктор Шишкін
Віктор Жердицький, Володимир Тетерук та Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив фінансист і громадський діяч Віктор Жердицький.

«Країною управляє Офіс Президента Зеленського. Основний там гравець та диригент — Єрмак. Тому чекати, що будь-що зміниться в країні в економіці, побудові захисних споруд для енергетики чи захисту міст чи сіл, треба бути дуже наївним. Адже поки ми цю війну програємо. З таким військово-політичним керівництвом, ми війну не виграємо ніколи. Тобто чи поміняємо ми Шмигаля, міністра фінансів чи Гетьманцева на іншого співробітника Сивковича не грає ролі. Адже, якщо ми не міняємо військово- політичне керівництво держави, яке сьогодні бездіє, бо не робить те, що необхідно, ми цю війну не виграємо. Тому всіх так званих менеджерів треба міняти. Однак не на тих, хто нас привів до Іловайська, тобто Порошенка, а міняти на тих, хто здатен в умовах війни забезпечити швидке керівництво армією, обороною та найголовніше — економікою», — зазначає фінансист В. Жердицький.

За його словами, влада не може організувати нормальну діяльність суспільства в умовах війни та централізувати всю владу, яка потрібна для оборони, оборонної промисловості, захисту населення.

«Для мене Єрмак такий самий агент рф, як і Табачник, або Татаров, який весь час працював проти інтересів українського суспільства. Проти нього відкриті кримінальні справи, але ніхто їх не розглядає. А це — один так званих ефективних менеджерів, про яких заявив Зеленський. Тобто всі ці люди не працюють в інтересах українського суспільства. Але на жаль, народ ведеться на їх відосики», — підкреслює експерт.

Його думку підтримує Суддя Конституційного Суду України у відставці Віктор Шишкін.

«Справа не в конкретних персоналіях. Ця шайка, або зграя, як говорив Степан Хмара, як і їх попередник Порошенко, не здатна усвідомити, що вони прийшли президентською командою на посади в країну, де йде війна з 2014 року. Тобто вони повинні були зрозуміти, куди вони йдуть та виробити доктринальний погляд. Однак жодна з цих команд так не думала та не вибудовувала стратегію. Бо вони не здатні бути патріотами своєї держави. А крім патріотизму уряд ще має бути здатний чимось керувати. Тому під час війни треба змінювати управлінців, які нічого не здатні зробити. Коли за часів Другої світової війни Ворошилов провалив бої під Ленінградом, то Сталін його усунув. Так саме він зробив з Будьонним. Так само треба зробити і в Україні з тими, хто не зміг перевести економіку України на військові рейки та поставити фахівців. А якщо у оточенні Зеленського таких немає, то треба міняти всю владу «, — резюмує В. Шишкін.