Експерт розповів, чи дійсно курська операція загнала путіна у глухий кут, як про це кажуть в Міноборони Британії

Курщина та дії ЗСУ однозначно наближають нас до завершення війни.

дійсно курська операція загнала путіна у глухий кут?
дійсно курська операція загнала путіна у глухий кут?

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Для путіна зараз немає відповіді, як вирішувати ситуацію з курською операцією. Ми бачимо, що йде сигнал про те, що українці будуть на Курщині до завершення війни. Цей меседж було вказано російськими пропагандистами. Після чого схожий меседж сказав наш президент. Однак путін розуміє, що сценарій, за яким він хотів змусити Україну до капітуляції не працює. Тобто шалений тиск, який було організовано путіним, особливо на Покровському та Торецькому напрямках. Зараз є офіційна заява від головкома Сирського про зупинку наступу росіян на Покровському напрямку», — каже політолог.

За його словами, в. путін зараз усвідомлює, що західні країни та держави глобального півня зацікавлені в організації дійсно справедливих перемовин.

«Наразі є різні варіації, як їх організувати, але тим не менш путін з кожним тижнем відчуває на собі все більший геополітичний тиск з цього питання. Саме тому це змушує у своїх заявах визначатися про можливі перемовні майданчики та про країни, які можуть виступити посередниками. Наприклад, Індія, Китай та Бразилія. Відповідно це вже прогрес приведення путіна до реалістичності. Звичайно цей процес буде довготривалим та тяжким. Однак на цьому не треба заспокоюватися. Адже путін може себе поводити, як пес, якого заганяють у куток. А він дуже боляче намагається огризатися та кусатися. Тому варто очікувати чергових атак на українську енергетичну систему та на цивільне населення, бо з військової точки зору, він не може досягти якихось стратегічних результатів у рф», — зазначає політолог.

Він нагадав, що в. путін свого часу підкреслив, що росія ніде не завершується і у неї немає кордонів. Відповідно після курської операції ця заява спрацювала у зворотній бік.

«путін знаходиться у патовій ситуації, де кожен наступний крок для нього — це певний цуцванг (програшний хід у шахах). Відповідно у такий ситуації ми усвідомлюємо, що курська операція стала дуже потужним призивом до початку реальних перемовин. Єдине, що це відбудеться не цьому місяці, але те, що Курщина та дії ЗСУ наближають завершення війни — однозначно», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі назвав непохитну підтримку України своїм «пріоритетом номер один», а також зауважив, що наступ українських Сил оборони на Курську область — поставив очільника Кремля у «глухий кут», який ще вирішує що робити у відповідь.