Поляки мають визнавати історичні помилки, щодо України — Суддя КСУ у відставці

Поляки мають правильно вести діалог з Україною та вчитись визнавати свої помилки. Зокрема, історичні.

Поляки мають визнавати історичні помилки щодо України
Поляки мають визнавати історичні помилки щодо України

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду України (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«Чомусь у всіх сусідів України є до нас претензії. Поки тільки румуни на побутовому рівні про них не говорили. Зокрема, у поляків є претензії до України, вона чомусь у них винувати. Також є претензії у мадярів, словаків та московитів. Мені це все нагадує, що у кримінальних злочинах винувати потерпілі, а не нападники. Виходить, що Україна для всіх сусідів є у всьому винуватою. Дивно, що ще турки не висувають нам претензій, щодо Криму. Тобто така поведінка сусідів є недолугою. Однак більш за все дивує беззубість нашої влади та МЗС. Адже, коли у Німеччині році вийшов фільм „Наші матері, наші батьки“, в ньому була спроба відбілити Третій Рейх. За сюжетом винні були поляки. І вони домоглися, що цей фільм зняли з прокату. Мало бути три сезони. Зйомки зупинили. Україна мовчала, хоча у стрічці також були показані ССецівці з жовто-блакитними прапорами», — каже В. Шишкін.

За його словами, наразі Україна також мовчить, щодо несправедливості. Крім того, у закордонній пресі немає присутності України

«Тож чим займаються МЗС та наші посольства, зокрема у Франції?», — каже В. Шишкін.

На його думку, поляки мають правильно вести діалог з Україною та вчитись визнавати свої помилки. Зокрема, історичні", — резюмує В. Шишкін.