Нардепи намагаються приховати свою злочинну діяльність — правозахисник про законопроєкт № 12039

За законопроєкт, згідно з яким, корупціонери зможуть відкупитися дешевше, але за складнішої процедури, нардепи мають бути притягнені до відповідальності.

Нардепи намагаються приховати свою злочинну діяльність
Нардепи намагаються приховати свою злочинну діяльність

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«На чому заробляє корупціонер? На певній адміністративній території, яка належить територіальній громаді. Саме тому він має повернути гроші територіальній громаді, а не створювати корупційні схеми. За це треба негайно притягати до кримінальної відповідальності. Адже нардепи не є недоторканими. Нардепи мають працювати на користь народові, а не відкупатися від корупції. Адже нардепи крадуть кошти громади. Слідство має встановити, скільки і як кожен нардеп вкрав грошей. По кожному депутату треба працювати, адже вони працюють на інтереси третіх країн. Адже їм заносять гроші у конвертах «, — каже правозахисник.

На його думку, нардепи хочуть протягнути легально- корупційну схему.

«Депутати приймають участь у корупційних схемах. А під час війни — це мародерство. Тому правоохоронні органи мають притягати за це до відповідальності. Адже такими законопроєктами нардепи намагаються приховати свою злочинну діяльність», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, у Верховній Раді днями зареєстровано законопроєкт № 12039, що вносить зміни до правової регуляції кримінального процесу та Кримінального кодексу, зокрема щодо угод зі слідством і притягнення до відповідальності за корупційні злочини через великі штрафи. Положення попереднього проєкту № 11340 викликали активне обговорення серед експертів, представників Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і суспільства, що спонукає до детального аналізу нової пропозиції від влади.