Зцілює українське повітря — адвокат про скандал з інвалідністю 49 прокурорів на Хмельниччині

З огляду на те, що українське повітря має цілющі властивості, як доводять десятки висновків ВЛК, не виключаю, що частина з цих прокурорів одужала і може втратити групу інвалідності

Прокурор Олексій Олійник
Прокурор Олексій Олійник

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Не виключаю, що на момент встановлення інвалідності ці прокурори мали певні вади здоров’я. Можливо документи не були підроблено. Все це мають встановити правоохоронні органи, які не є інвалідами і не отримали інвалідність. Тобто чи дійсно прокурори у Хмельницькій області незаконно отримали інвалідність. Чи проходили вони відповідні обстеження. Також вони можуть пройти це обстеження зараз. З огляду на те, що українське повітря має цілющі властивості, як доводять десятки висновків ВЛК, не виключаю, що частина з цих прокурорів одужала і може втратити групу інвалідності. Однак довести, що на момент отримання інвалідності, вони не мали вад здоров’я буде дуже важко. Якщо не були явно підроблені документи і ці прокурори реально проходили медичне обстеження, реально знаходилися у лікарнях, проходили обстеження, то існує ймовірність, що на той час вони були інвалідами. Однак завдяки диханню українським повітрям, з цілющими властивостями, це призвело до їх одужання. Це є підставою для міжнародних досліджень», — підкреслює адвокат.

На його думку, ситуацію, яка складається з хабарями у МСЕК і скандалами з інвалідністю прокурорів, треба міняти в корні.

«З одіозною Тетяною Крупою та їй подібний треба боротися іншим способом. Зокрема, перевірити всіх осіб, яким було відмовлено в наданні інвалідності. Тоді ми зможемо подивитися на обсяг цієї проблеми. Чи дійсно особи, які мають підстави отримати інвалідність її не отримали, а також побачимо роботу медичної системи після реформи Супрун та іноземців. Зокрема, до чого вони призвели та до якого рівня охорони здоров’я довели Україну. В іншому випадку треба буде перевіряти всіх громадян, яким надали інвалідність, і встановлювати, чи вона була отримана законним шляхом. Після чого робити висновки, щодо очільників МОЗ та реформаторів. А також нарешті взятися за здоров’я нації», — резюмує Р. Кравець.

Нагадаємо, що керівник Хмельницької облпрокуратури, де 50 прокурорів оформили інвалідність, звільнився за власним бажанням.

16 жовтня журналіст Юрій Бутусов оприлюднив інформацію, що 49 прокурорів Хмельниччини «на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, „дахуючи“ корупційну схему слуги народу Крупи у МСЕК та ПФ». Бутусов зазначив, що майже всі прокурори виявились інвалідами другої групи згідно з рішенням колишнього головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. Вони багато років отримували і продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду, яким був син Крупи.