Конфлікт між рф та Україною є частиною Третьої світової війни — політолог

Наразі створилося два блоки країн. Перший — вільний світ і Другий — партнерство з Китаєм. Тобто КНР, росія, КНДР, Сирія та Іран, тому з ймовірністю у 90%, повномасштабна Третя світова буде — питання у часі.

на цьому етапі Україна має зосередитися на виготовленні сучасних видів озброєння
на цьому етапі Україна має зосередитися на виготовленні сучасних видів озброєння

Про це під час ефіру заявив політолог Тарас Загородній.

«Третя світова вже йде. Адже конфлікт між рф та Україною є частиною Третьої світової війни. Коли Німеччина в березні 1939 року напала на Польщу, ніхто не писав, що почалася Друга світова війна. Писали про початок німецько-польської війни. Так і тут. Повномасштабна Третя світова неминуча. Багато протиріч між країнами Заходу. Також створилося два блоки країн. Перший — вільний світ і Другий — партнерство з Китаєм. Тобто КНР, росія, КНДР, Сирія та Іран. Тому з ймовірністю у 90%, повномасштабна Третя світова буде — питання у часі», — каже Т. Загородній.

На його думку, наразі Польща інтенсивно озброюється, бо розумію, що крім неї немає кому захищати країни Балтії. Вони активно інвестують гроші в оборонку.
«Те ж саме має робити Україна. Тому НАТО не є панацеєю і країни Балтії розуміють, що в разі нападу Альянс не сильно їх захистить. Адже статут НАТО так прописано, що дає можливість не виконувати п’яту статтю, якщо немає великого бажання. Тобто якщо росіяни будуть рвати Естонію, а німці, як нам надсилатимуть 4 тисячі шоломів, це буде вважатися виконанням п’ятої статті статуту НАТО. Тож вступ до НАТО не означає, що Україні не треба мати потужні збройні сили. Крім того, Україна зможе стати членом Альянсу лише після відновлення територіальної цілосності в межах кордонів 1991 року. А запрошення до НАТО Україна може отримати і зараз. Це буде вагомий крок з боку Заходу. Він показав би, що Україна є частиною західного світу. А якщо якість території залишаться окупованими, то Україна не зможе стати членом НАТО і приклад Німеччини тут не працює. Адже це виривання з історичного контексту, бо Німеччина була розділена за результатами Другої світової війни. Також Німеччина стала членом НАТО у 1955 році лише після смерті Сталіна, бо він був категорично проти. Крім того, це було зроблено в обмін на нейтралітет Австрії, яка досі залишається позаблоковою. Ну і вишенькою на торті мають бути війська США, які досі знаходяться на території Німеччини. Саме тому американські війська мають базуватися в України, наприклад, у Дніпрі та Одесі. Якщо цього не буде, можна закривати питання про вступ Києва до Альянсу «, — каже політолог.

Він нагадав, що статут НАТО не гарантує відновлення територіальної цілісності країни. Далі йдеться про безпеку блоку.

«А коли може починатися безпека блоку? Коли захоплять Естонію чи Литву та половину Польщі? А щодо ядерного озброєння не виключно, що Україна до цього підійде. Однак на цьому етапі Україна має зосередитися на виготовленні сучасних видів озброєння, які не підпадають під обмеження. Мати носії, які можуть нести ядерну зброю. Наприклад, ракети, лазерне озброєння, рої дронів, які можуть прилетіти на пункт пуску ядерних ракет та не дати можливість оператору натиснути на кнпоку. Саме туди зараз мають інвестуватися кошти. Адже весь світ зараз буде озброюватися», — резюмує Т. Загородній.