Степан Хмара: «Порошенко не лише незаконно займався бізнесом, не сплачував податки і тримав свої статки в офшорах, але й толерує інтересам російського олігархату»

Ця програма про першочергові завдання, які стоять перед новообраним Президентом України.

Про виклики, які стоять перед країною після другого туру виборів та про завдання громадянського суспільства у зв’язку з цим, говорили в студії каналу i-ua.tv з Суддею Конституційного Суду у відставці Віктором Шишкіним і Героєм України Степаном Хмарою. Звичайно, не обійшлося й без влучної та грунтовної оцінки поточної ситуації, зокрема щодо підтримки діючого президента його прихильниками:

— Порошенко робить все можливе, аби утримуватися при владі. Саме тому, представники псевдо інтелігенції взяли матеріальні подачки від президентської команди і за ці гроші ведуть пропаганду за діючого голову держави. Зрештою, їм вдалося викликати у частини суспільства панічні настрої. Але треба заспокоїтися і тверезо глянути на ситуацію, — наголосив під час розмови Степан Хмара.

У свою чергу Віктор Шишкін звернув увагу на те, що одним з основних завдань для нового Президента буде відновлення конституційного порядку, бо Петро Порошенко йшов шляхом узурпації влади, постійно порушував Конституцію й наніс колосальний удар по законодавчій владі.

Гості програми констатували, що парламентаризм в Україні зруйновано, а Верховна Рада перетворилася на орган задоволення потреб і забаганок Петра Порошенка. Саме тому діючий глава держави повинен понести відповідальність за свої дії через суд. А судити його є за що. Степан Хмара переконаний, що справжній український президент повинен обирати собі радників, виходячи із принципу трьох «П»: професіоналізму, порядності і патріотизму.

— Зеленський не має повторювати кроки Порошенка. Нехай це буде йому застереження та добра порада. Ми бажаємо йому успіху і готові з ним співпрацювати. Якщо у нього буде добра воля, честь і совість — він має шанс стати гарним президентом, — сказав Степан Хмара.

Герой України впевнений, що наша країна може швидко вийти з болота. Але для цього потрібно докласти багато зусиль і навчитися нести відповідальність.

Дивіться повний випуск програми Точка зору.