«Русский мир» — це геноцид українського народу

Після звільнення ЗСУ території Київщини світ був шокований відвертими звірствами, які чинили рашистські окупанти на території наших міст Буча, Ірпінь та низки інших населених пунктів, які перебували у тимчасовій окупації — ґвалтування жінок і навіть маленьких дівчат віком до 10 років, тортури і розстріл чоловіків з числа мирного населення просто так, навіть неповнолітніх 16−17 річних юнаків.

Російські головорізи з підрозділу, який влаштував масові катування й вбивства мирного населення в Бучі.
Російські головорізи з підрозділу, який влаштував масові катування й вбивства мирного населення в Бучі.

Насправді це — лише невеличка частка того, що ми побачили. На жаль, бо хотілося б думати, що це лише страшний сон, а не жахлива реальність. Попереду нас очікують ще більш жахливі за масштабами та способами звірства путінського режиму. Чернігівщина, Сумщина, Харківщина — вже доходить поки неофіційно до нас інформація про знущання та тортури над мирними мешканцями, про безпричинні позасудові страти мирних мешканців, наприклад в Новому Бикові, що на Чернігівщині. А жахи Маріуполя покажуть у всьому світові який генцид здійснює росія в Україні. Зараз ми можемо це тільки уявити. Хоча ні, не можемо. Бо мозок здорової людини не здатен на це.

Чи визнала росія ці злочини? Як вона їх пояснила світу? Тут немає неочікуваних відповідей. Вона свою провину звалила на Україну. Так само, як це робила десятиріччя поспіль в Грузії, Чечні, Молдові, Азербайджані, Сирії. Бо є казка про «русского богатыря», який рятує світ, а те, що це насправді — злий і безжальний орк, це для росії не так важливо.

Ідеологи війни проти України, такі як мерзотник і негідник фурсов, відразу підняли галас про те, що всі ці злочини справа рук «українських нацистів». Ну якщо б це дійсно було так, то чому ваша «армія» не показала це світові відразу після захоплення Бучі, Ірпеня? Чому трупи залишилися розкиданими на дорогах та у місцях катування, коли наша армія їх визволяла міста Київщини? А те, що експертиза здатна визначити точні дати смерті людей, а вони співпадають з часом окупації, про це апологети злочинної кривавої війни ні слова не скажуть. Зрозуміло, що всі ці виправдовування орієнтовані на внутрішнього споживача та тих малочислельних партнерів росії, які ще не соромляться з нею співпрацювати. Бо українці, на відміну від них, про звірства рашистських окупантів знають не лише зі ЗМІ, а й від тих своїх рідних і близьких, хто був під окупацією.
Звірячі вбивства, голод, позбавлення елементарних умов для життя — без електрики, газу, опалення, водопостачання — ось таке «освобождєніє» принесли окупанти до нашої землі.

Братська могила в селі Мотижин Київської області
Братська могила в селі Мотижин Київської області

Для когось напевне ці злочини «руськаго міра» стали несподіванкою. Але чому? Хіба атака на пологовий будинок, де перебували породіллі, а потім і на драматичний театр в Маріуполі, де ховалися мирні люди і багато дітей, не показали справжню його сутність? Що немає у путінського режиму, разом з більшістю росіян, барєрів і стримувачів, а моральні принципи абсолютно відсутні. До речі, міністерство оборони росії визнало бомбардування цих об’єктів.

І в цей час, коли росія здійснює такі масштабні злочини проти людства, веде справжній геноцид українського народу, деякі європейські політики та транснаціональні компанії намагаються загравати з цими серійними вбивцями. Гроші не пахнуть? І при цьому будуть розповідати байки про європейські цінності, які вони відстоюють! То які ваші цінності? Вигоди за рахунок вбитих українців?

Настав час європейським елітам визначитися, що для них є ціноутворюючим — права та свободи людини, гуманізм, демократія чи кривава диктатура, яка влаштовує різанину в сусідній країні тільки за те, що вона хоче жити самостійно і називатися Україною.
Від цього рішення євроеліт буде безпосередньо залежати і їхнє майбутнє. А воно за Україною.