Культурні діалоги: театр української традиції «Дзеркало»

Більшовицький генерал Муравйов після розстрілу студентів під Крутами, на Соборній площі у Києві (1918 р.), казав: «Надо было в свое время повесить Кропивницкого, Заньковецкую, Садовского.

Культура нації не менш важлива, аніж економіка, а інколи і важливіша. Це унікальний код, який дозволяв українцям вижити у найскрутніші часи.

8 жовтня о 16 00 в програмі «Аbashidze UA. Культурні діалоги» на ТБканалі I-UA.TV відбудеться зустріч з художнім керівником Театру української традиції «Дзеркало», заслуженим діячем мистецтв України, письменником, актором Володимиром Петранюком і Арменом Юсуповим, актором Театру. Армен кримчанин, після окупації Криму РФ він покинув рідну домівку. Дуже приємно те, що колектив Театру неодноразово їздив в зону бойових на Донбасі.

Митці розкажуть про прем’єру нової вистави «Котигорошко» Вона присвячується Степанові Чубенку -16 річному патріоту України, який загинув від рук московських окупантів.

Вистава яскрава і неймовірна цікава, з великими сенсами. Подивитися її потрібно і дорослим і дітям. Також з гостями поговоримо про

— карантин і мистецтво,

— про українські традиції, що це?!

— ставлення митців до акторів, які приймають участь в політичній агітації, артист vs громадянин,

— жлобконтент як необхідність українського життя.

Ну і дізнаємось про плани на майбутнє Театру «Дзеркало» .