Хто з президентського оточення «злив» план українського контрнаступу?

На зустрічі з журналістами пан Зеленський сказав, що ще до початку контрнаступу його план вже був у московитів на столі.

Відтак резонно виникає запитання про крота в керівництві державою. Де його шукати — серед п'яти улюблених менеджерів Президента чи серед військового керівництва, надто того, яке нещодавно було відправлено у відставку? Та й взагалі: а чи не перетвориться процес пошуку зрадника на банальне «полювання на відьм», надто коли ці «відьми» є не дуже лояльними до тебе й твого оточення? Про це та інші цікаві моменти «одкровень» глави держави та його високопосадовців з журналістами говоримо з Суддею Конституційного Суду у відставці Віктором Шишкіним.

Майже всю важливу для ворога інформацію передає Телемарафон єдиних новин. Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Своєю заявою про те, що хтось „злив“ план українського контрнаступу рф, Зеленський Америку не відкрив. Ми одразу попереджали, що буде провальний наступ. Адже всю загальну стратегію наступу розкривав телемарафон, який постійно розповідав глядачам про майбутнє масштабне звільнення територій. Відбувалося шапкозакидательство. Через ЗМІ ми розповідали ворогові, де будемо наступати — на Запорізькому напрямку та на півдні. Саме тому рашисти і підірвали Каховську ГЕС для того, щоб зупинити цей наступ», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що хоча ми й не диктаторська держава, але це не правильно, що за провал контрнаступу ніхто не поніс відповідальність.

«Ви згадайте, що було в 1941 році, коли все керівництво Західного округу на чолі з генералом армії Павловим, було заарештовано та розстріляно Сталіним. А сьогодні ми досі не знаємо, хто винен у розмінуванні Чонгара. Чому з Гостомеля були відкликані зенітні батареї? Хто винен у тому, що армія рф прорвалася до Києва? Хоча винні мають понести відповідальність. В цьому є як політична, так і військова провина. Невже Зеленський, коли став президентом, не розумів, що він прийшов на цю посаду в країні, що воює? Тому треба вичистити або сформувати по-новому СБУ та зовнішню розвідку Міноборони. Зеленський, ти став президентом воюючої країни, чому ж ти шмарклі жуєш зі своїми шашликами. Теж саме робив його попередник при якому злетіло в повітря 5 складів зі зброєю і ніхто за це не відповів. У нас два президенти, які нічого не зробили для країни, коли прийшли на посаду під час війни», — підкреслив В. Шишкін.

Він зазначив, що за висновком прокурора міжнародного суду ООН про ситуацію в Україні, московська агресія проти нас почалася ще 26 лютого 2014 року.

«Невже за цей час не можна було повираховувати всю агентуру та замінити кадри, створити оборонну промисловість, а не ходити канючити зброю», — резюмує В. Шишкін.