Мобілізація чи профанація?

Коли йдеться про законопроект про мобілізацію, то чомусь обмежуються виключно питанням призову.

У той же час проблема мобілізації інших сфер життя, пов'язаних з фронтом і безпекою в тилу залишається так би мовити за дужками. Чому в нас досі не мобілізована економіка, не переведена на воєнні рейки промисловість? Чому олігархи і нечисті на руку чиновники продовжують наживатися на війні? Чому безперешкодно діють темні схеми відшкодування ПДВ? І ці «чому» можна нескінченно продовжувати.

Про адекватність дій влади та необхідність адекватної реакцію на них суспільства говоримо з Суддею Конституційного Суду у відставці Віктором Шишкіним.

Народ перестав довіряти владі через неадекватні дії та непродумані операції. Чому наприклад дали вийти бригадам московитів з під Києва та з Херсона, чому не перевели виробництво на воєнні рейки? Про це під час етеру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Порошенко ще з 2014 року не зробив мобілізацію ресурсів держави. Те ж саме стосується Зеленського. А це мобілізація промислових, виробничих, фінансових, людських, організаційних, владних та наукових ресурсів. У нас же мобілізаційний законопроєкт стосується виключно призову й обліку військовослужбовців. Тому законопроєкт про мобілізацію доречно називати військовий призов під час війни або закон про мобілізацію до збройних сил. Хоча насправді треба приймати закон про мобілізацію всіх ресурсів держави під лозунгом — все для фронту все для перемоги», — каже В. Шишкін.

Він нагадав, що представники ТЦК не виловлювали українців в лютому 2022 року.

«Навпаки, військкомати тоді відбивалися, кажучи, що їм не треба більше людей. Народ сам собі довіряв та сам себе захищав, взявши зброю до рук. Сьогодні ж людей відловлюють, тому що народ перестав довіряти владі. Адже вона почала займатися масштабною корупцією на війні. Також відсутні підходи до оборони, побудови оборонної промисловості всередині країни, а натомість лише виклянчування всього в західних партнерів. Крім того, народ перестав довіряти владі через непродумані операції. Зокрема, чому дали вийти бригадам московитів з під Києва? Вони спокійно вийшли з потенційного котла й продовжили воювати під Харковом. Те саме стосується Херсона. Чому ми дали вийти військам рф з міста та зберегли їх? А де операції по знешкодженню? Ворога треба не виганяти, а знешкоджувати. Саме тому виникла така недовіра до влади, яка каже про об’єднання з народом. А що ви зробили для того, щоб об’єднуватися?», — підкреслив В. Шишкін.

За його словами, війна виграється на суходолі.

«Згадайте підхід американського уряду у Другій світовій війні, коли Японія розгромила їх флот у Перл -Харборі. Потім японці вибили американців з Філіппін та Індонезії. Однак саме на суходолі долю війни вирішують піхотні бої. Україна зараз не може виграти, тому що у нас не вистачає снарядів, артилерії та танків. До речі, танкової промисловості в США на початок Другої світової війни не було. Тому Рузвельт у 1942 році поставив чітку задачу створити танкову промисловість. І це було зроблено за 4 місяці. В Україні повномасштабна війна триває вже більше 2 років, а вторгнення рф відбулося ще у 2014 році. Однак нічого досі не зроблено. Складається враження, що влада робить все, щоб не відбулася мобілізація наших ресурсів», — резюмує В. Шишкін.

~~~

🔔 Тисніть на «дзвоник», щоб отримувати сповіщення про нові відео на каналі

✅ Приєднуйтесь у соцмережах:

YouTube: youtube.com/@i-ua

Facebook: www.facebook.com/IUA.TV

Telegram: t.me/iuatv

Twitch: www.twitch.tv/infouatv

~~~