Невиліковні: уряд знову марить дешевою рабсилою

Скільки ще раз треба нашим урядовцям наступити на граблі, щоб врешті зрозуміти: політика рабсили це тупиковий шлях для України, який призведе до її неминучої поразки і зникнення з мапи світу?

І ось мінекономіки починає знову волати про необхідність завезення мігрантів, бо в країні критично не вистачає робочих рук. На найближчі роки таких треба 4,5 мільйони. Якщо врахувати ще й чисельних членів їхніх сімей (це ж не з Європи сюди будуть їхати) то нас очікує поповнення десь в 15 мільйонів «нових українців». І тут виникає питання: чому урядовці не планують робити ринок праці привабливим насамперед для українців, а воліють зберегти примітивні соціально-економічні відносини з низькою ефективністю і такою ж низькою зарплатою? Відповідь на це питання шукаємо з Суддею Конституційного суду у відставці Віктором Шишкіним

А куди йдуть гроші, які нам виділяють? Хто знає про їх контролювання? Може вони осідають в Офісі Президента? Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного суду України (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«Згадаймо про інвестиційний клімат через призму плану Маршала для західної Європи після розгрому Німеччини та руйнації економіки інших країн, які були окуповані. А куди йдуть гроші, які нам виділяють? Хто знає про їх контролювання? Може вони осідають в Офісі Президента? Зокрема, в кишенях Зеленського, Єрмака та інших? Не знаю, куди йдуть кошти? Однак німці на відміну американців після Другої світової війни модернізували всю свою промисловість, яку вони підіймали з руїн, закупивши новітнє обладнання. Тобто Німеччина зробила ривок на обгін США та зробила економічне диво, створивши інтелектуальний прорив, а в нас на що йдуть гроші західної допомоги?», — слушно запитує В. Шишкін.

За його словами, німці закупили новітнє обладнання та верстати.

«Чому Україні не перейняти цей досвід? А ми лише розказуємо про План Маршала в розумінні того, що дали гроші. Хоча як використали ці гроші чомусь наші економісти та політологи не розповідають. Адже ці гроші були надані під великі відсотки. І німці пішли на це. Далі вони зробили ривок та компенсували витрати, пов’язані з відсотками та поверненням грошей», — підкреслює В. Шишкін.

За його словами, у нас внутрішня війна з антиукраїнською та антинародною владою, яка імітує свою державність.