Рубрика «Персона» Олена Лакшмі Шатохіна

Олена Лакшмі Шатохіна — Глава Центру Індійської Культури і Мистецтва «Лакшмі Самарпана» Художній керівник школи індійських класичних мистецтв «ЛакшміСамарпана», виконавиця індійського танцю і балету, хореограф, кінорежисерка.

27 вересня в моїй авторській програмі «Abashidze UA» на ТБканалі I-UA.TV в рубриці «Персона» відбудеться зустріч з надзвичайними гостями .

Олена Лакшмі Шатохіна — Глава Центру Індійської Культури і Мистецтва «Лакшмі Самарпана» Художній керівник школи індійських класичних мистецтв «ЛакшміСамарпана», виконавиця індійського танцю і балету, педагог, хореограф, кінорежисерка. Жила і навчалася в Індії 14 років; отримала стипендію для навчання в Індії від Шрі Матаджи Нирмала Деві, засновниці Сахаджа Йоги-закінчила режисерський факультет «Л.В. Прасад Академії Кіно і ТБ «в м Ченнай (Індія)…Олена зараз вже сама як Великій Майстер викладає мистецтво Індійського танцю .

Олена прийде зі своїми учнями :

Мельник Олег- лікар стоматолог, практикує сахаджа йогу.

Кузнєцова Габріелла 8 років, 2 клас Займається професійно художньою гімнастикою, танцями, співом.

Ірина Кашина — маркетолог

Івадра Давід — політичний психолог, культуролог.

Особливо розвинене мистецтво танцю в Індії, що є невід’ємною частиною и культурної спадщини та сполучною ланкою між минулим і сьогоденням. Найдавніші індійські танці розроблялися за мотивами давніх міфів та легенд. На фресках та рельєфах, у скульптурах стародавніх храмів збереглися зображення танцюючих людей і навіть богів, яких також нерідко змальовували в різноманітних танцювальних позах і композиціях. Так, барельєфи храму Шиви в Чидамбарамі (штат Тамілнад) зображають 108 канонічних поз-рухів класичного танцю Бхарат Натьям.

Відомі сім стилів класичного танцю, головними аспектами яких є чистий технічний танець, позбавлений змістовного навантаження, та сюжетний танець, що включає також міміку і жестикуляцію. Особливостями класичного індійського танцю є незвичні пози ніг, які називають «араманді», використання «мудр» — спеціальних жестів, мови пальців. Кожна поза танцю перетворюється на чіткий геометричний малюнок. Окрім того, символічні малюнки створюються певними кроками та ступнями ніг.

Ми з гостями поговоримо про стилі, історію і танцю і країни Індію. Ми обов’язково згадаємо відомих всьому світові і трошки в Україні Деву Премел і Мітона …

І ще дуже багато цікавого ви зможете побачити в нашій програмі .

Рекомендовані публікації