Українська мова — ангел перемоги над окупантом

Непрості питання функціонування мови корінного народу дивіться 21.12. з 14−14.45 у програмі «Громадська приймальня». Мовне питання, мовний омбудсмен, 16 січня, Уповноважений із захисту державної мови, російська мова, українська мова, державна мова

Непростим питанням забезпечення функціонування української мови як державної буде присвячено черговий випуск «Громадської приймальні» у понеділок 21 грудня.
Питання мови дійсно неоднозначне. Багато кому з патріотів України звично спілкуватися російською. Тих, кого наполягає на дотриманні мовного законодавства, часто звинувачують у фашизмі, не толерантності.
Беззаперечним залишається одне — всі ми живемо і діємо у рамках закону.
Що чекає на порушників мовного законодавства в Україні дізнаємось від експертів, фахівців, громадських діячів у програмі «Громадська приймальня».
Нагадую, ви можете написати в чат і отримати відповідь безпосередньо під час ефіру на FB сторінці каналу <noindex><noindex><noindex><noindex><a href="https://www.facebook.com/IUA.TV" rel="nofollow noopener" target="_blank" class=" tm-external tm-external tm-external tm-external" >www.facebook.com/IUA.TV</a></noindex></noindex></noindex></noindex>

Гостями студії будуть:
Анатолій Грива: Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови
Сергій Мельничук: громадський діяч
Питання для обговорення:
1. Державна мовна політика — на кого вона розповсюджується? Чи повинні приватні структури дотримуватись мовних законів
2. Якими саме законами та підзаконними актами регулюється в Україні мовне питання?
3.Що тягне за собою порушення мовного закону? Чи може бути зачинене підприємство громадського харчування/торгівлі/фірма, що надає послуги/інтернет магазин та ін. за порушення мовного законодавства?
4. Куди звертатись зі скаргою на порушників мовного законодавства?
5. Що на нас чекає з 16 січня?
6. Мова — це зброя?