Нана Войтенко: сходження усупереч скляній стелі

Нана Войтенко — видатна науковиця-нейробіологиня, яка досягла світового визнання та успіху, працюючи в Україні. Нещодавно вона повідомила про несправедливе звільнення. Про долю та її повороти поговоримо безпосередньо із пані Наною.

Нана Войтенко — видатна науковиця-нейробіологиня, яка досягла світового визнання та успіху, працюючи в Україні.

Для багатьох жінок і чоловіків пані Нана стала прикладом як досягати життєвих цілей та рухатися до мрії.

Вона знана і шанована авторитетка, докторка біологічних наук, професорка, яка обіймала та обіймає високі посади — була завідувачкою відділу сенсорної сигналізації, заступником директора Інституту фізіології ім. О. Богомольця НАНУ, кандидаткою на посаду директора цього інституту, членкинею Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій при Кабінеті Міністрів, є засновницею та віце-президенткою Українського товариства нейронаук, президенткою Українського відділення Американського товариства нейронаук. Улітку 2021 року пані Нана стала ректоркою Приватного закладу вищої освіти «Академія Добробут».

Проте, нещодавно у соцмережі Facebook вона повідомила про несправедливе звільнення із Інституту фізіології ім. О. Богомольця, де вона пропрацювала 30 років. Чому сталася така прикра ситуація? Чим вона загрожує? Що відчуває та на що сподіваються людина у складних обставинах?
Про долю та її повороти поговоримо безпосередньо із Наною Войтенко.

Посилання:

  1. Вікіпедія
  2. ТОП 10-жінок-науковиць
  3. Наука — це вона з Наною
  4. Пост про відзнаку Надії Косянчук, яка написала вірша на честь пані Нани
  5. Пост від 12 жовтня про звільнення
  6. Пост Біжана Шаропова
  7. Пост про суд