Освітній простір для дорослих. Скандинавська модель

Країни Скандинавії, за винятком Норвегії, не володіють особливими запасами корисних копалин, тож їхній добробут цілком залежить від якості людського капіталу та ідеології їх суспільств.

Водночас, вони подарували світу 57 Нобелевських лауреатів, вони перебувають у першій десятці рейтингу країн світу за показником рівня розвитку інновацій, у першій п’ятнадцятки країн за показником ВВП на душу населення, та у першій десятці країн за рівнем щастя, якості життя та країн в яких жінки хочуть народжувати дітей. То в чому ж «секрет» успіху так званої «скандинавської моделі»? Є, небезпідставна гіпотеза вважати, що успіх унікальної системи «держави добробуту» Скандинавії став можливим завдяки реформі освіти, що каталізувала процеси трансформації, розвитку суспільства та екзистенціалізму.

Поговоримо відверто про політики та інструменти унікальної системи освіти для дорослих folkbildning 4 грудня з 10:05 — 11:00 разом із:

Сергієм Чумаченко, тренером, консультантом, автором методу та засновником Дитячого творчо-спортивного табору «ЕкстреМал», дослідником скандинавського досвіду освіти дорослих та Ярославом Турбіль, виконавчим директором громадської організації «МІНЗМІН», керівником проекту «Абетка реформ».