Нарада в НКРЗІ

22.03.2018 в НКРЗІ відбулася нарада, на який було розглянуто низку питання.

22.03.2018 в НКРЗІ відбулася нарада, на який було розглянуто низку питання.

Так, НКРЗІ презентувала проект змін до Порядку маршрутизації трафіка в телекомунікаційній мережі загального користування України, затвердженого рішенням НКРЗІ від 05.07.2012 № 324, якими передбачає, зокрема:

  • можливість маршрутизації трафіка голосової телефонії від/до кінцевого обладнання абонентів місцевих мереж фіксованого телефонного зв’язку з використанням мереж рухомого (мобільного) зв’язку;
  • можливість використання одного вузла телекомунікаційної мережі (комутаційної станції) для декількох місцевих телефонних мереж та/або зон нумерації;
  • особливості маршрутизації трафіка при використанні скорочених номерів та кодів глобальних телекомунікаційних послуг, у тому числі, маршрутизації трафіка голосової телефонії до служб екстреної допомоги за телефонними номерами 101, 102, 103, 104 та 112.

В ході обговорення питання було висловлено застереження щодо обережного підходу до змін, які в подальшому можуть урівняти маршрутизацію трафіку голосової телефонії та маршрутизацію мережі Інтернет.

За інформацією представників НКРЗІ, проект документу у найближчий час буде винесений на громадське обговорення.

Також, присутні підвели підсумки за результатами громадського обговорення проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Правил надання в користування ККЕ» (рішення НКРЗІ від 03.10.2017 № 511).

Частина зауважень та пропозицій від ринку та громадськості було враховано, зокрема щодо питань недоцільності погодження власником ККЕ проектної документації заявника.

При цьому, потребують додаткового обґрунтування та обговорення, зокрема, питання термінів усунення пошкоджень та технічного нагляду.

Після доопрацювання проекту, він буде поданий на розгляд та схвалення на засіданні НКРЗІ.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ [attachment=54]

-
Нарада в НКРЗІ
-
Нарада в НКРЗІ
-
Нарада в НКРЗІ

Рекомендовані публікації